Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Motorola realiseert WiFi voor toeristen en ondernemers in Scheveningen

Snel websurfen en meer op het strand

Gouda, 11 november 2010 - De Solutions divisie van Motorola, Inc. (NYSE:MOT) maakt vandaag bekend dat zij een draadloos WiFi-netwerk heeft opgeleverd in Scheveningen dat zo'n vier kilometer kustlijn bestrijkt. Het netwerk maakt van Scheveningen een 'connected' badplaats, die toeristen naast een snelle internetverbinding, tal van nieuwe diensten kan aanbieden, zoals toeristische informatie en acute zwemwaarschuwingen. Bovendien maakt het Scheveningen nog aantrekkelijker als conferentieoord voor de zakelijke markt.

Op initiatief van de plaatselijke ondernemers heeft WiFives, het bedrijf dat het netwerk gaat beheren, Motorola geselecteerd om het in samenwerking met distributeur Selecsys te realiseren. De draadloze infrastructuur is gebaseerd op Motorola's oplossing voor point-to-multipoint (PMP) netwerktoegang en het IAP 4300 outdoor mesh access point (AP), dat met een zeer brede dekking bezoekers internettoegang biedt via laptops, PDA's en smartphones.

Beveiligde verbinding en portal

Om online shoppers en retailers op de pier een veilige verbinding te garanderen, zijn tevens Motorola's RFS 6000 wireless LAN Controllers en AP 7131 Access Points toegepast. Om de veiligheid te bevorderen, krijgen bezoekers toegang tot het netwerk via een webportal. Dit webportal geeft ook actuele informatie over gevaarlijk zwemwater en foto's van zoekgeraakte kinderen. Ook zijn er plannen voor een virtueel hekwerk van draadloze videocamera's, dat de reddingsbrigade kan waarschuwen voor zwemmers die zich buiten de veilige zones begeven.

"De voordelen van dit door Motorola gerealiseerde draadloze netwerk zijn voor Scheveningen enorm", vindt Michiel Nilsson, manager business development van WiFives.

"Het biedt de badplaats de mogelijkheid om zich als innovatief conferentieoord te profileren, lokale ondernemers een portal ter promotie van hun diensten te verschaffen, de badplaats veiliger te maken door actuele online informatie voor toeristen en bovenal de beleving bij gasten te vergroten. Afgezien van deze afzonderlijke voordelen, zorgt dit netwerk als geheel ervoor dat Scheveningen een échte 21ste eeuwse bestemming is."

"Wij zijn verheugd dat we Scheveningen een complete draadloze infrastructuur kunnen bieden, die zoveel toepassingsmogelijkheden biedt voor toeristen, lokale ondernemers en zakelijke reisgezelschappen. Het is een bewijs van de veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk dat het wordt gebruikt voor diensten die net zo divers zijn als de bezoekers, van veiligheidswaarschuwingen, gaming, zakelijke conferenties tot toeristische informatie", zegt Angelo Lamme, senior manager product marketing EMEA Motorola Solutions.

einde bericht