Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA wil een sterk en sociaal Rotterdam
PvdA-fractievoorzitter Richard Moti: "Werk is een basisrecht."

Rotterdam, 11 november 2010 - Vandaag heeft de PvdA tijdens de behandeling van de begroting in de gemeenteraad gepleit voor een sterk en sociaal Rotterdam. In de begroting 2011 is de grootste bezuinigingsopgave sinds de Tweede Wereldoorlog opgenomen. "Dit zijn bezuinigingen die onontkoombaar zijn. Deze bezuinigingen dwingen tot scherpe keuzes," zei PvdA-fractievoorzitter Richard Moti.

"De PvdA zit in het stadsbestuur omdat we niet voor deze keuzes weglopen, sterker nog: omdat we juist nu verantwoordelijkheid willen nemen. Wij kiezen voor werk en onderwijs," zei fractievoorzitter Richard Moti. Maar hij waarschuwde het college er ook voor dat er voor moet worden gezorgd dat Rotterdammers niet door het ijs zakken. "Wij moeten ervoor waken dat er ingezet blijft worden op het bestrijden van armoede en op het wegwerken van achterstanden."

"Werk is een basisrecht," sprak PvdA-fractievoorzitter Richard Moti het college toe. "Werk is meer dan arbeid. Werk zorgt voor ontwikkeling jezelf, je doet sociale contacten op en het vergroot je eigenwaarde." Daarom diende de PvdA vandaag de motie Werkloosheidsvrije wijken in, waarin de ambitie wordt uitgesproken dat Rotterdam in 2014 geheel werkloosheidsvrij zal zijn.

Wat echt onvoorstelbaar is, zijn de rijksbezuinigingen op veiligheid. Het blijkt dat Rotterdam Rijnmond het, tegen alle beloftes in, met 600 agenten minder moet gaan doen. "De nationale politie gaat blijkbaar bij minister Opstelten vóór de wijkveiligheid. Het betrekken van bewoners bij de veiligheid in hun buurt draagt bij aan een veilige buurt," zei Moti. De PvdA diende vandaag een motie in om de betrokkenheid van bewoners bij de aanpak van de veiligheid van hun wijk te vergroten.

De PvdA wil in Rotterdam en Rotterdammers investeren. En daar wordt dan ook substantieel geld voor vrijgemaakt. Moti: "Dit is dus geen begroting waar de PvdA zich voor schaamt. Nee, dit is een begroting waarin de PvdA haar verantwoordelijkheid neemt en waar we trots op zijn." "Wij zullen het college de komende jaren op de huid zitten," besloot PvdA-fractievoorzitter Moti zijn verhaal. "Het college moet zich richten op werk en het sociale beleid moet op orde zijn. Daarom zitten wij in het stadsbestuur. Om ervoor te zorgen dat die inzet gewaarborgd en waar nodig verstevigd wordt. Voor een sterk en sociaal Rotterdam."

Einde bericht