Persbericht

Olympia Uitzendbureau vestiging Sassenheim ontvangt VCU-certificaat

11 november 2010 - De vestiging in Sassenheim van Olympia Uitzendbureau heeft recentelijk het VCU-certificaat (Veiligheids en Gezondheids Checklist Uitzendorganisaties) ontvangen. Hierdoor is de vestiging bevoegd tot het uitzenden van technisch en industrieel personeel aan VCU-gecertificeerde bedrijven.

De VCU is ontwikkeld door opdrachtgevers, aannemers en uitzendbureaus die werkzaam zijn in de (petro)chemie. VCU is een procedure voor de certificering van het veiligheidsbeheersysteem van uitzend- en detacheringbureaus. Hierdoor mogen zij potentiële uitzendkrachten die in het bezit zijn van een VCA-diploma uitzenden.

Bedrijven in de regio Duin- en Bollenstreek kunnen vanaf nu terecht bij Olympia Sassenheim voor VCA-gecertificeerd personeel. Milieuservices AVR - Noordwijk is één van de bedrijven die hiervan gebruik maakt. Wil Langeveld, meewerkend voorman bij Milieuservices AVR - Noordwijk stelt: "Het is prettig te weten dat het personeel dat via Olympia Uitzendbureau bij ons binnenkomt voldoende scholing heeft gehad met betrekking tot de veiligheidseisen die bij het werken op de wagens gelden. De VCU-certificering verzekert Milieuservices AVR - Noordwijk ervan dat Olympia ons in kwalitatief goed geschoold personeel voorziet. Olympia heeft vooraf geïnventariseerd welke veiligheidsaspecten er spelen. Werknemers krijgen dit onder andere in een filmpje uitgelegd zodat ze goed voorbereid bij ons beginnen."

"Olympia is er trots op weer een vestiging met VCU-certificering toe te kunnen voegen aan het portfolio", zegt Rolf Drost, Franchiseondernemer bij Olympia Uitzendbureau. "Door deze certificering kunnen we een specifieke groep klanten in de Duin- en Bollenstreek bedienen met personeel dat uitgebreide scholing op het gebied van veiligheid heeft ontvangen, iets waar behoefte aan was in deze regio."