Kaartenmaker AND voltooit digitale kaart van Noord-Amerika

ROTTERDAM, 11 november 2010 - AND Automotive Navigation Data, de onafhankelijke Nederlandse kaartenmaker van navigatiekaarten, heeft Noord-Amerika geheel digitaal in kaart gebracht. De volledige digitale kaart van Canada en de VS is nu beschikbaar voor commercieel gebruik.

De vectorgebaseerde digitale kaart omvat meer dan 11,5 miljoen kilometer weg. De kaart bevat alle wegen, straten, huisnummers, steden en dorpen in Noord-Amerika. Verder zijn land- en provinciegrenzen van stedelijke gebieden, meren en rivieren opgenomen voor geografische referentie. De nieuwe kaart kan worden gebruikt door onlinebedrijven, sociale netwerken, blogs, etc.

Het afronden van de digitale kaart van Noord-Amerika volgt op de commerciële beschikbaarheid van de Verenigde Staten en het Europese vasteland en bewijst dat AND sterk inzet op de versnelde ontwikkeling van de geavanceerde database van AND.

"Onze klanten eisen de beste dekking en we zijn blij met deze belangrijke uitbreiding van onze dekking. Dit is een mijlpaal welke onderstreept dat wij inzetten op de beste wegendekking in Europa en Noord-Amerika", aldus Chief Executive Officer Maarten Oldenhof. "Onze koers is helder. Deze uitbreiding is onderdeel van de versnelde ontwikkeling van onze geavanceerde database."

AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt.