Ingezonden persbericht


persbericht.jpg

()
Rijswijk, 11 november 2010

Lotto doneert ruim 6 miljoen euro aan Oranje Fonds

Lotto heeft vandaag ruim 6 miljoen euro gedoneerd aan het Oranje Fonds. De overhandiging van de symbolische cheque vond plaats tijdens de conferentie "De Kracht van de Sport" in het Olympisch Stadion te Amsterdam door Harrie Linders, algemeen directeur van De Lotto. De Lotto draagt ieder jaar de totale netto-opbrengst af aan 19 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.

Harrie Linders, algemeen directeur van De Lotto, overhandigt een symbolische cheque ter waarde van ruim 6 miljoen euro aan Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, tijdens de conferentie "De Kracht van de Sport" in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Foto: Jeanette Schols (vrij van rechten)

Harrie Linders: "Ik ben blij dat wij ook dit jaar weer zo'n mooi bedrag mogen afdragen aan het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt projecten op het terrein van het maatschappelijk welzijn en sociale cohesie en wij zijn blij dat we daarin kunnen ondersteunen."

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "Door bijdragen van Lotto kunnen wij mooie initiatieven ondersteunen. Zeker op sociaal-maatschappelijk gebied gebeurt met inzet van sport in ons land veel. Het is prachtig dat wij daarbij kunnen helpen met Lotto als partner. Samen tonen we 'De Kracht van Sport'."

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door deze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen. Om deze doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen, zoals de bouw van een gemeenschapshuis, of het wegwijs maken van allochtone vrouwen in Nederland. Daarnaast investeren ze in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp.

De Lotto
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.