Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, 11 november 2010

'Soft Landings' keurmerk

voor bedrijvencentra Brainport Development

Twee bedrijvencentra van Brainport Development, Twinning Center en Bèta Technology & Business Accelerator, zijn op 10 november officieel aangemerkt als 'Soft Landings International Incubator' door de National Business Incubation Association (NBIA), gevestigd in Athens, Ohio (VS). Business Incubators verdienen dit 'Soft Landings' keurmerk als ze in de ogen van de NBIA buitenlandse bedrijven op een waardevolle manier ondersteunen in de incubator omgeving. Volgens NBIA directeur Randy Morris is dat bij de twee bedrijvencentra het geval: ze hebben bewezen dat ze buitenlandse nieuwkomers op weg helpen op de Nederlandse markt, onder andere door het geven van advies en het faciliteren van toegang tot netwerken, nuttige contacten en financieringsmogelijkheden.

Voor Brainport Development betekent het keurmerk een internationale erkenning voor haar Business Incubation activiteiten met als doel het stimuleren, versterken en versnellen van het aantal groeiende (high-tech) start-ups. Nieuwe vestigingen van internationale bedrijven maken daar een essentieel en integraal onderdeel van uit. Door de internationale erkenning zullen meer buitenlandse bedrijven hun weg naar de Brainport regio kunnen vinden. Brainport Development ondersteunt en ontzorgt deze bedrijven daarbij.

Het keurmerk past ook in de ambitie van Brainport Development om te behoren tot de Europese top 3 Business Incubators, naast de reeds bestaande toppositie als Business Incubator in Nederland. Het keurmerk is twee jaar geldig, vervolgens moet daar opnieuw een aanvraag voor worden ingediend. Op dit moment zijn er naast Twinning Center/Bèta Technology & Business Accelerator nog 18 andere door het NBIA erkende business incubation programma's wereldwijd.

Nieuwe Incubator voor chemische bedrijven

Brainport Development exploiteert in totaal zes incubators. Op 16 december gaat de eerste paal in de grond van nummer acht: een nieuw bedrijfsverzamelgebouw, met de naam Catalyst, voor 30 tot 40 technostarters. Chemische bedrijven vormen de primaire doelgroep. Catalyst wordt gebouwd net naast Twinning Center op het terrein van Technische Universiteit Eindhoven. Voor de realisatie van Catalyst werken de universiteit, Brainport Development en gemeente Eindhoven nauw samen.

Meer informatie over het NBIA: www.nbia.org