Ingezonden persbericht


Landschapsfotografie in en om Arnhem

Expositie landschapsfotograaf Wilco Dragt in café-brasserie Dudok Koningstraat 40 Arnhem (tot 3 januari 2010)

Van 27 oktober 2010 tot 3 januari 2011 exposeert Arnhemmer Wilco Dragt landschapsfoto's in café-brasserie Dudok. Onder de titel "Landschapsfotografie in en om Arnhem" toont hij een serie foto's die zijn gemaakt in natuurgebieden in en rondom de Groenste Stad van Europa. Vanaf 2007 is Wilco Dragt (van beroep organisatieadviseur) zich intensief op natuurfotografie gaan toeleggen. Hij koos al vrij snel voor de specialisatie landschapsfotografie. Wilco Dragt fotografeert met een 'poëtische blik', het liefst bij het aanbreken van de dag. Het aarzelende ochtendlicht geeft zijn foto's een betoverende sfeer. Bij meerdere internationale en nationale fotowedstrijden zijn foto's van Wilco met ereplaatsen onderscheiden, waaronder eerste plaatsen bij grote wedstrijden in Italië en Duitsland. In de tentoonstelling worden foto's gepresenteerd die binnen een straal van ongeveer 30 kilometer rond Arnhem zijn gemaakt, zoals in uiterwaardenpark Meinerswijk, op de Posbank en op het Kootwijkerzand.

De tentoonstelling in Dudok, zal op woensdag 17 november om 19.00 uur worden geopend door wethouder Margreet van Gastel (ruimtelijke ordening, milieu en openbare ruimte).

De chef-kok van Dudok heeft naar aanleiding van de tentoonstelling een speciaal wintermenu samengesteld met o.a. een stoofpotje van wildernisvlees, hert uit het Geldersch landschap, Eldense stoofperen en een salade Sonsbeek.

Voor deze tentoonstelling wordt samengewerkt door de projectgroep Groene Agenda van de gemeente Arnhem, bezoekerscentrum Sonsbeek, stichting FREE en Dudok Arnhem.

Café Brasserie Dudok
Koningstraat 40
6811 DH Arnhem
026-3511872
www.dudok.nl