Ingezonden persbericht


Boekaankondiging: 'Ontdekkingsreis door de wereldgeschiedenis'

Diemen, november 2010

National Geographic brengt het verleden tot leven met het nieuwe boek 'Ontdekkingsreis door de wereldgeschiedenis'. Naast een schat aan historische informatie bevat het boek twintig uitneembare facsimile bronnen, kopieën van historische documenten. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel of via onze webwinkel op ngshop.nl.

Voor Ontdekkingsreis door de wereldgeschiedenis zette National Geographic de 88 belangrijkste gebeurtenissen, beschavingen, perioden, personen en intellectuele of culturele trends in vijfduizend jaar geschiedenis op een rij. De tijdreis begint bij de eerste mens op aarde en eindigt bij de huidige klimaatproblemen.

Lees over het terracottaleger van de Chinese keizer Qin Shi Huang, de hoofdchirurgie van de Inca's, en hoe de drukpers van Gutenberg de boekenproductie in West-Europa volledig veranderde. Maar ook over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, vrouwenkiesrecht en de opkomst van rock-'n-roll.

Elke beschreven historische episode wordt op twee pagina's uit de doeken gedaan en ondersteund met kaders, beelden en een gedetailleerde tijdbalk. Daarnaast is bij twintig van de 88 verhalen een uitneembare bron gevoegd. Zo houdt de lezer onder meer de liefdesbrief van Napoleon aan zijn grote liefde Joséphine in handen en kan hij de blauwdruk van de Titanic bestuderen. Aan de hand van documenten, brieven, kranten, affiches en kunstwerken laveert de lezer op weergaloze wijze door de tijd.

Dit alles maakt Ontdekkingsreis door de wereldgeschiedenis een vitrine met historische schatten en wetenswaardigheden. Kortom: een museum tussen twee kaften.

Specificaties:
ISBN: 9789089270634 / NUR: 680
Gebonden
Formaat: 24,5 x 28,3 cm
Omvang: 184 pagina's
Prijs: ¤ 29,95