Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 november 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Woensdag 10 november omstreeks 11.30 uur raakte een 73-jarige vrouw gewond bij een aanrijding. Dit gebeurde op de Haaksbergerstraat in Enschede.

Op de Haaksbergerstraat stond een 59-jarige automobilist stil om linksaf te slaan richting een bedrijventerrein. Hij moest het tegemoetkomende verkeer voorrang verlenen. Een 73-jarige automobiliste zag te laat dat de auto van de 59-jarige automobilist stilstond, waardoor zij achterop deze auto botste. De vrouw raakte gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010101504)

Auto in de sloot

Enter

Donderdagmorgen 11 november is omstreeks 05.40 uur een auto in een sloot terecht gekomen. Een 29-jarige Almelose is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De 29-jarige vrouw uit Almelo reed op de Bornerbroekseweg in Enter, komende vanuit de richting Enter. In een flauwe bocht is de auto door onbekende oorzaak in de berm in een slip geraakt, tegen een boom gebotst en uiteindelijk op de kop in een sloot terecht gekomen. De vrouw heeft zichzelf uit haar auto kunnen bevrijden. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010101735)

Met 1,68 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

In de vroege ochtend van donderdag 11 november is een automobilist tegen een pilaar in een spoortunnel gereden. De man bleek dronken te zijn, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Omstreeks 02.00 uur werd gemeld dat een automobilist op de Spoorstraat in Hengelo tegen een pilaar in de spoortunnel was gereden en een eind verderop tot stilstand was gekomen. De automobilist is hierbij niet gewond geraakt. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder, een 19-jarige Hengeloër, alcohol had genuttigd, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,68 promille uit. De man is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010101727)

Vrouw vermist, Burgernet opgestart

Almelo

Woensdagavond 10 november is in Almelo een Burgernetactie opgestart. Omstreeks 19.45 uur werd bij de politie gemeld dat een 68-jarige vrouw uit Almelo vermist werd. Zij had haar hondje uitgelaten, maar enige tijd later werd alleen haar hondje bij haar woning aangetroffen.

Er werden 117 burgernetdeelnemers geselecteerd. Er zijn naar aanleiding van de Burgernetactie geen reacties binnengekomen. Een uurtje later is de vrouw in verwarde toestand in haar woning aangetroffen. (2010101690)

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl.

Overlast jeugd Schelfhorst, zeven processen-verbaal en twee aanhoudingen

Almelo

In verband met meldingen van overlast van jeugd op de Schelfhorst in Almelo, is gisteren tussen 17.00 en 21.30 uur gecontroleerd.

Er werd een grote groep bromfietsers en automobilisten aangetroffen. Er werd veel rondgereden en geracet. In totaal zijn zeven processen-verbaal uitgeschreven voor rijden zonder verlichting, rijden zonder helm en aan de handrem trekken tijdens het rijden in een auto.

Daarnaast werd een 22-jarige automobilist uit Almelo aangehouden. Agenten hielden hem ter controle staande. In de auto werd een fles met daarin een halve liter van de harddrugs GHB aangetroffen. De 22-jarige Almeloër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Ook is een 24-jarige automobilist staande gehouden. Bij controle bleek dat de 24-jarige nog vonnissen open had staan van in totaal E 1850,-. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010101710 / 2010101679)

Aanrijding tractor en twee auto's

De Lutte

Woensdag 10 november vond omstreeks 18.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Paasbergweg/Denekamperstraat in De Lutte.

Omstreeks 18.15 uur reed een 26-jarige bestuurder van een tractor uit De Lutte op de Paasbergweg. Bij de kruising met de Denekamperstraat wilde hij oversteken om de parallelweg op te rijden. De motor van de tractor sloeg op dat moment echter af, waardoor de tractor half op de weg tot stilstand kwam. Een 66-jarige automobiliste uit Oldenzaal zag dit echter te laat gebeuren. Zij probeerde te remmen, maar kon niet voorkomen dat zij tegen de tractor botste. De bestuurder van de tractor wist zijn tractor vervolgens weer in beweging te krijgen en reed achteruit, waardoor een aanrijding ontstond met een auto die achter de tractor reed. Deze auto werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Denekamp. Beide automobilistes zijn met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Ten gevolge van het ongeval is de Denekamperweg gedurende anderhalf uur soms deels en soms geheel afgesloten geweest voor het overige verkeer. (2010101675)

---- --