Ingezonden persbericht


Persbericht

Blik op Werk keurmerk voor AB Fryslân & Noord-Holland Op een praktische manier mensen begeleiden naar leuke baan wordt beloond

Middenmeer, 11 november 2010: De re-integratieafdeling van AB Fryslân & Noord Holland krijgt morgen (vrijdag 12 november) het keurmerk Blik op Werk. Blik op Werk zet zich in voor het verhogen van de kwaliteit van o.a. re-integratiebedrijven, arbodiensten en outplacementbureaus. Voor de re-integratietak van AB is dit keurmerk een goede manier om zich te onderscheiden in de markt. AB re-integreert zowel jongeren als ouderen, begeleidt werkgevers en werknemers bij ziekteverzuim, geeft arbeidsdeskundig advies en voert outplacementtrajecten uit. Deze dienstverlening van AB werd zowel door de cliënten alsook de opdrachtgevers gewaardeerd met (een ruime) 8.

De re-integratie afdeling van AB onderscheidt zich in de keuze van doelgroep: Werkzoekenden met een lager of middelbaar opleidingsniveau die van aanpakken weten. AB re-integreert zowel jongeren als ouderen (45+). Bij het vinden van werk staat de individuele praktische aanpak centraal, waarbij gestreefd wordt naar het vinden én duurzaam behouden van betaald werk. Bij de start van het traject vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Dit gesprek vindt meestal plaats bij de cliënt thuis. Vervolggesprekken kunnen thuis plaatsvinden of op één van de AB vestigingen in de buurt. AB heeft arbeidsdeskundigen in dienst om, waarnodig, het proces van zoeken naar werk te ondersteunen. Ook re-integreert AB mensen met een Wajong uitkering naar regulier, betaald werk. Na de plaatsing blijft AB, indien nodig, begeleiding bieden aan zowel werknemer alsook werkgever met als doel duurzame plaatsing.

Het werkgebied is Friesland en de kop van Noord-Holland. In beide gebieden kan AB voor het vinden van werk gebruik maken van de vele bedrijfscontacten van het netwerk van AB Fryslân & Noord-Holland. Dit kan variëren van werkzaamheden in de land- en tuinbouw, bouw, grond-weg-en waterbouw, techniek, groenvoorziening, transport en recreatie.

Voor meer informatie over het keurmerk kijk op www.blikopwerk.nl

///////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////////////////