PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

PvdA wil openheid gesubsidieerde instellingen

PvdA-fractievoorzitter Faouzi Achbar: 'In tijden van bezuinigingen moeten we ook extra kritisch kijken naar de hoogte van salarissen van topfunctionarissen bij gesubsidieerde instellingen in de deelgemeente.'

Rotterdam, 11 november 2010 - De PvdA in FFeijenoord wil openheid over de hoogte van salarissen van functionarissen bij gesubsidieerde organisaties in de deelgemeente. 'Het is voor ons onacceptabel dat de bezuinigingen vooral doorgevoerd worden bij het uitvoerend personeel en dat de (top)functionarissen bij deze instellingen zichzelf een topsalaris toewijzen,' aldus fractievoorzitter Faouzi Achbar.

De PvdA pleit bij het dagelijks bestuur voor openheid en transparantie.

'Het is niet uit te leggen aan onze bewoners dat we flink moeten bezuinigen op veel belangrijke punten, maar de (top)functionarissen van maatschappelijke organisaties ontzien. Het is voor ons als PvdA onacceptabel dat een functionaris meer dan ¤ 80.000 verdieent, terwijl er mensen ontslagen worden, omdat de middelen ontbreken,' aldus Faouzi Achbar.

De PvdA zal vandaag 11 november 2010 een motie indienen tijdens de begrotingsraad.

De PvdA-fractie zal het dagelijks bestuur vragen het aantal (top) functionarissen in kaart te brengen waarvan het salaris hoger is dan ¤ 60.000. Wij willen deze informatie op korrte termijn ontvangen van het dagelijks bestuur.

Vanavond zal de deelraad de begroting 2011 vaststellen.

Einde bericht