Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Amsterdam, 11 november 2010

Amsterdam ArenA en stad Amsterdam: samen koplopers op het gebied van duurzaamheid

Na een periode van intensieve samenwerking met de gemeente Amsterdam en stichting Urgenda presenteren wij vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, met trots ons ´state of the art´ en integrale duurzaamheidprogramma, met als titel `Vanzelfsprekend duurzaam´.

Amsterdam ArenA, daar gebeurt het. Ook op het gebied van duurzaamheid. In dit duurzaamheidsprogramma schetst de Amsterdam ArenA hoe tussen nu en 2015 duurzaamheid wordt doorgevoerd. De Amsterdam ArenA wordt het visitekaartje van de hoofdstad Amsterdam en voor de WK-bidorganisatie die het groenste WK ooit wil organiseren.

Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA. "We gaan er voor zorgen dat we in 2015 per saldo geen CO2 meer uitstoten. Met energiebesparende maatregelen die een terugverdientijd hebben van minder dan 10 jaar wordt de CO2 -uitstoot gehalveerd. De overblijvende uitstoot gaan we compenseren met de nieuwste generatie zonnepanelen op ons dak en een eigen windmolen. Ook gaan we de cradle to cradle filosofie steeds verder implementeren door minder afval te produceren en het restafval te veranderen in grondstof. Door samen te werken met onze communities kunnen we een grote groep mensen bereiken en het effect van onze inspanningen om te verduurzamen verveelvuldigen".

Wethouder Klimaat en Energie, Maarten van Poelgeest. "De ambitie die de Amsterdam ArenA heeft gesteld verdient een groot compliment. Het stadion is daarmee een koploper in Amsterdam als het gaat om het verduurzamen van een bestaand gebouw. De Amsterdam ArenA vormt op vele fronten al een icoon-functie voor Amsterdam. Daar kunnen we vanaf vandaag een nieuwe aan toevoegen. Een tempel van innovatie op het gebied van duurzaamheid".

Jan Rotmans, voorzitter stichting Urgenda. "De Amsterdam ArenA wordt een icoon van duurzaamheid en het eerste voetbalstadion in de wereld dat integraal duurzaam wordt. Daarmee draagt het in belangrijke mate bij aan de verduurzaming van Nederland en uiteindelijk ook van de wereld".

Harry Been, CEO van The HollandBelgium Bid, de kandidatuur van Nederland en België voor het WK voetbal in 2018 : "Een FIFA World Cup in België en Nederland zal de groenste ooit zijn. In aansluiting op het compacte karakter van onze kandidatuur vanwege de korte afstanden en reistijden, spelen duurzame stadions een belangrijke rol om dit mogelijk te maken. De groene ambitie van de Amsterdam ArenA om in 2015 klimaat neutraal te zijn past uitstekend in onze strategie. Wij steunen van harte dit initiatief waardoor de fans van de beste voetballers kunnen genieten in groene stadions zoals deze".

---EINDE PERSBERICHT---

Noot aan de redactie (niet ter publicatie):

Meer informatie en beeldmateriaal

Amsterdam ArenA Gemeente Amsterdam

Claire Sleijffers Marjolijn van Goethem

T: 020-311 13 58 T. 020-5522184

E: c.sleijffers@amsterdamarena.nl m.van.goethem@amsterdam.nl