Ingezonden persbericht


Contract Malaysia Airlines, Airfrance Industries en KLM Engineering &Maintenance

Langlopend onderhoudscontract voor Boeing Next Generation 737 van Malaysia Airlines

Subang (10 november 2010). Malaysia Airlines Engineering & Maintenance heeft een 10-jarige samenwerkingscontract getekend met AFI KLM E&M voor onderhoud van componenten van 35 toestellen uit de vloot van Boeing 737-800 met een optie voor nog eens 20 toestellen. Het contract wordt uitgevoerd in samenwerking met Boeing.

Het contract bevat ook het opzetten van een afdeling reserveonderdelen binnen de bestaande faciliteiten van Malaysia Airlines E&M voor exclusieve ondersteuning van de B737-800 toestellen van de luchtvaartmaatschappij. Tegelijkertijd zal er een regionale onderdelen 'pool' worden aangelegd in Kuala Lumpur als ondersteuning voor Malaysia Airlines en andere klanten. Deze 2 'pools' hebben toegang tot AFI KLM E&M belangrijkste onderdelen 'pool' in Amsterdam en bieden versnelde afhandeling van essentiële onderdelen waarbij voorraadkosten en reparatiekosten kunnen worden teruggebracht.

En Mohd Rosland Ismail, Executive Vice President van Malaysia Airlines E & M afdeling verklaarde: "Dit is duidelijk een win-win situatie met AFI KLM E&M vanwege hun perfecte aansluiting op onze behoeften, zowel wat betreft kwalitatief hoogstaande reparatie als ook het opzetten van onze eigen onderhoudfaciliteiten. Terwijl de thuisbasis 'pool' onze directe en onmiddellijke toegang verschaft tot onderdelen voor onze dagelijkse activiteiten, biedt de regionale 'pool' ons het voordeel van het ter plekke beschikken over onderdelen ter waarde van 15 miljoen US Dollars. Daarenboven zal AFI KLM E&M met haar ruime ervaring in onderhoud van de B737-800 toestellen ons helpen bij het opzetten van onze eigen B737-800 overhaul mogelijkheden. Dit stelt ons in staat meer opdrachten binnen te halen".

Mr Peter de Swert, Executive Vice President KLM Engineering & Maintenance benadrukte: "Wij zijn erg verheugd met het vertrouwen dat Malaysia Airlines in ons stelt. Het opzetten van een regionale reserve onderdelen 'pool' betekent een enorme mogelijkheid voor ontwikkeling van deze regio. Het stelt ons in staat vaste voet aan de grond te krijgen in een markt waar de Next Generation 737 toestellen enorme groeimogelijkheden biedt".

De regionale 'pool' start met diensten t.b.v 35 B737-800 toestellen voor luchtvaartmaatschappijen in Asia Pacific, die onder contract staan. De componenten 'pool' zal gelijk opgaan met de groei van B737-800 toestellen in de regio. Binnen de komende 10 jaar zullen meer dan 200 toestellen van het typ B737-800 worden onderhouden.

AFI KLM E&M is de exclusieve partner voor het wereldwijd leveren van onderhoud aan B737-800 toestellen. Zij zijn ook de belangrijkste gebruiker voor B737-800 toestellen in Europa en onderhouden een uitgebreide vloot van 200 van dergelijke toestellen voor eigen gebruik en voor luchtvaartmaatschappijen die onder contract staan.

_Einde bericht-