Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kaspersky Lab betreedt de Formule 1-wereld

Moskou / Utrecht, 11 november 2010 - Kaspersky Lab heeft plannen om partner te worden van het Scuderia Ferrari Formula One team in 2011 en 2012. Tijdens de laatste F1 Grand Prix van het 2010-seizoen in Abu Dhabi zal het bedrijf zijn tweejarige, officiële sponsorschap van het wereldberoemde raceteam aankondigen.

De Grand Prix in Abu Dhabi zal niet alleen bepalend zijn voor de eindstand van het F1 Wereldkampioenschap in 2010, maar zal ook het evenement zijn waar Kaspersky Lab details bekend zal maken over de partnerovereenkomst die wordt gesloten met Scuderia Ferrari, een van de belangrijkste raceteams ter wereld. Kaspersky Lab is al eerder dit jaar de racewereld binnengetreden met een sponsorovereenkomst met het Ferrari AF Corse-raceteam voor het Le Mans Series Championship. Na deze spannende vuurdoop heeft het bedrijf besloten om de samenwerking op Formule 1-niveau te brengen. Met ingang van volgend jaar zullen de fans van het Ferrari-team en de F1 het Kaspersky Lab-logo kunnen zien op de racewagens van het team. Deze stap naar de Formule 1 past in de strategie van Kaspersky lab om het merk wereldwijd te profileren.

"Wanneer we iets doen bij Kaspersky lab willen we dat beter doen dan wie ook, en belangrijker nog, we willen het ook anders doen," zegt Eugene Kaspersky, CEO en medeoprichter van Kaspersky Lab. "Als we investeren in de ontwikkeling van ons merk willen we dat alleen doen met andere merken die dezelfde waarden vertegenwoordigen als wij. Dat betekent dat het innovators, leiders moeten zijn met een focus op kwaliteit en met een winnaarsmentaliteit. Daarom worden we graag partner van Ferrari, 's werelds meest gelauwerde Formule 1-team."

"Kaspersky Lab en Ferrari willen uitblinken in alles wat ze doen en staan bekend om hun prestaties, technologische innovaties en hoge betrouwbaarheid," vult Martijn van Lom, Managing Director Kaspersky Lab Benelux, aan. "Een andere overeenkomst is dat beide bedrijven de naam dragen van hun oprichters. Zowel Eugene Kaspersky als Enzo Ferrari zijn uitblinkers en innovators die er in zijn geslaagd hun dromen te realiseren. Zo is Ferrari vermaard vanwege zijn technologische superioriteit en de veiligheid van zijn racewagens. Het team van Kaspersky Lab voert al dertien jaar lang met succes een hightech strijd tegen kwaadaardige programma's en maakt het digitale leven van meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd veiliger."

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.