Politie Zeeland


---

2006-2010 Hennepkwekerij ontdekt bij aanhouding voor heling, Terneuzen
De Politie Zeeland heeft een 25-jarige man en 21-jarige vrouw uit Terneuzen aangehouden wegens heling. Hierbij werd ook een hennepkwekerij aangetroffen in de woning van de verdachten.
In de nacht van 16 op 17 juli werd er ingebroken in een woning in Terneuzen. Hierbij werden diverse goederen weggenomen. De politie Zeeland startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kwam er een verdachte in beeld: de 21-jarige vrouw uit Terneuzen. Zij werd woensdagochtend aangehouden en verhoord. Inmiddels is zij weer in vrijheid gesteld.

Uit het onderzoek kwam nog een tweede verdachte naar voren: de 25-jarige Terneuzenaar, de huisgenoot van de 21-jarige vrouw. Hij werd woensdagmiddag aangehouden. Morgen zal de man voorgeleid worden aan de rechter commissaris.

Bij een huiszoeking in de woning van de verdachten vonden agenten goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Daarnaast werd een hennepkwekerij ontdekt. Hierbij werd illegaal stroom afgetapt van de energiemaatschappij, die aangifte zal doen. De kwekerij is geruimd door de gemeente.

De Politie Zeeland heeft de zaak nog in onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

2007-2010 Brommobiel op A58, Goes
Een 72-jarige man uit Bergen op Zoom reed donderdagochtend in zijn brommobiel op de A58.
De politie kreeg rond 09.00 uur een melding binnen dat een brommobiel op de A58 ter hoogte van Goes richting Vlissingen zou rijden. Zij gingen ter plaatse maar zagen de brommobiel niet. Ze bleven echter verder zoeken. Uiteindelijk vonden ze de man in zijn brommobiel op de Sloeweg bij 's-Heerenhoek. Ze hielden hem staande op de vluchtstrook.

De man verklaarde vanuit Bergen op Zoom via de Oude Rijksweg richting Middelburg te willen rijden. Bij Kapelle werd het verkeer van de Oude Rijksweg echter omgeleid via de A58 wegens de werkzaamheden bij Vierwegen. De man besloot hierop de A58 te volgen.

Bij Goes kon hij de afslag nemen, maar zijn navigatiesysteem gaf aan dat hij pas bij de afslag 's-Heer Arendskerke de A58 moest verlaten. De man besloot dit advies op te volgen.

De man wist wel dat hij met zijn brommobiel niet op de snelweg mocht rijden, maar hij zei niet te weten hoe hij anders moest rijden. Bovendien vond hij het minder gevaarlijk omdat zijn brommobiel harder kon rijden dan de toegestande 45 kilometer per uur.

Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt voor het rijden op de autoweg.

---- --