Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 11-10-2010

PUBLIEK KIEST SPOORWEGMUSEUM ALS LEUKSTE MUSEUM VAN NEDERLAND

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is met 42 procent van de stemmen verkozen tot het leukste museum van Nederland. Via museumgasten.avro.nl konden bezoekers uit 140 musea stemmen op hun favoriet. De AVRO startte de zoektocht naar het leukste museum in oktober ter ere van de 200ste aflevering van het programma Museumgasten.

Het publiek is enthousiast over dit museum omdat er voor 'groot' en 'klein' altijd iets is te doen. Het Spoorwegmuseum heeft een leuke, nostalgische sfeer en ook het vriendelijke personeel wordt als pluspunt genoemd. Paul van Vlijmen, directeur van het Spoorwegmuseum is trots: ¨Er is niets mooier dan het winnen van een publieksprijs. Voor ons is dit hét bewijs dat bezoekers ons museum waarderen. Maar we zien het ook als een aanmoediging voor de mensen die ons museum nog nooit hebben bezocht." Het Aviodrome in Lelystad en Nederlands Vestingmuseum in Naarden behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

De winnaars onder de stemmers krijgen de kans om een opnamedag van Museumgasten in het Spoorwegmuseum bij te wonen. Namens de AVRO zullen zij de directeur van het Spoorwegmuseum een bijzondere fotocollage overhandigen ter gelegenheid van het uitroepen van het leukste museum van Nederland.

In Museumgasten bezoeken twee bekende of minder bekende Nederlanders een museum of tentoonstelling om hun oordeel te vellen. Museumgasten is wekelijks tussen 17.00 en 18.00 uur op zaterdag te zien in AVRO KunstUur.