Ingezonden persbericht


persbericht.jpg

()
Rijswijk, 11 november 2010

Lotto start zoekactie naar vermiste Jackpotwinnaar

Lotto is een zoekactie gestart om de vermiste winnaar van de Lotto Jackpot van 36 miljoen euro uit de Lottotrekking van 16 oktober op te sporen. De winnaar won, samen met nog 21 andere Lottospelers, de Lotto Jackpot. Een van de winnende loten waarvan 5 getallen en de kleur goed voorspeld was van de winnende combinatie, namelijk 5-7-8-10-14-44 en de kleur geel, is op zaterdag 16 oktober gekocht bij Primera Maasniel aan de Beekweg 12 in Roermond. Hier werden vandaag flyers uitgedeeld om de winnaar te attenderen op de prijs van ruim een miljoen netto die op hem of haar ligt te wachten. De winnaar wordt verzocht zich bij De Lotto in Rijswijk te melden om de prijs in ontvangst te nemen.

Het is een unieke situatie voor Lotto dat de Jackpot in de tweede prijsklasse is gevallen en door zoveel Lottospelers gedeeld wordt. Net als bij iedere Lottotrekking worden door de notaris zes getallen en een kleur getrokken. Zaterdag 16 oktober werd de Jackpot echter uitgekeerd in de prijsklasse waar het eerst een of meerdere winnaars waren en dat was de tweede prijsklasse.

Lotto Jackpot
De laatste keer dat de Lotto Jackpot viel was op 10 oktober 2009 in Den Haag. Dat was een bedrag van 9,5 miljoen euro. Lotto heeft in 2009 zestien keer een miljoen euro of meer uitgekeerd waarvan vier maal de Jackpot. Vijf jaar geleden keerde Lotto de op een na hoogste Jackpot 20,8 miljoen euro uit. In 2010 heeft Lotto tot nu toe 33 prijzen van een miljoen euro of meer uitgekeerd. Aankomende zaterdag 13 november is de Lotto Jackpot weer goed voor 9 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.