Ordina Beheer NV

Ordina rondt verkoop ORMIT af

Nieuwegein, 11 november 2010

Ordina heeft vandaag de verkoop van haar honderd procent deelnemingen ORMIT B.V. en ORMIT België N.V. afgerond. Op 14 oktober 2010 kondigde Ordina al aan een principeovereenkomst te hebben getekend met het huidige management van ORMIT, Van Lanschot Participaties en Berk Partners om ORMIT te verkopen naar de toestand van 30 juni 2010. De verkoopprijs bedraagt EUR 11,7 miljoen. De boekwinst over de transactie bedraagt circa EUR 6 miljoen.

Bij ORMIT werken circa 150 medewerkers. Over 2010 verwacht ORMIT een omzet van EUR 14 miljoen en een EBITDA van EUR 1,3 miljoen te realiseren. Met de verkoop verzelfstandigt ORMIT. Alle aandelen in ORMIT zijn per vandaag overgedragen aan de kopers.

Over Ordina

Ordina werkt met circa 3.350 medewerkers binnen de Benelux aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen, te implementeren, te integreren en te beheren of gehele bedrijfsprocessen, inclusief ondersteunende ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap index.