Dat gaat naar Den Bosch toe


Crisis, hoezo crisis?

's-HERTOGENBOSCH, 20101107 -- Op 11/11 tekent de directie van Amacom, The Amazing Company BV uit Schijndel het koopcontract voor het nieuwe pand op het industrieterrein de Brand in 's-Hertogenbosch. Op 1 maart 2011 wordt het kantoor betrokken en dat betekent dat net voor carnaval, Schijndel voor 's-Hertogenbosch verruild wordt.

Daarmee krijgt Den Bosch er een nieuwe High Tech dienstverlener bij, want Amacom verzorgt de verkoop en distributie van de grote merken in consumentenelektronica ten behoeve van internet- alsmede fysieke winkels in Nederland.

Amacom's zustermaatschappij Megami, importeur van Toshiba is al betrokken bij het Bossche sociale leven door het onlangs aangegane sponsorcontract met FC Den Bosch. Directeur en geboren Bosschenaar Theo Engels is trots dat 's-Hertogenbosch voortaan op het briefpapier gaat prijken, want laten we nu eerlijk zijn, "wie zou daar nu niet gevestigd willen zijn"?

Het in 1999 opgerichte familiebedrijf maakt een spectaculaire groei door en kon haar verkoop en logistieke activiteiten niet meer op de locaties in Schijndel uitvoeren. Het nieuwe kantoor biedt een hypermoderne omgeving aan ruim 75 medewerkers die nodig zijn om de verdere groei te realiseren. Van crisis dus geen sprake bij Amacom. "Online is booming en het einde is nog lang niet in zicht", aldus Dick Engels, sales director van Amacom.

In de loop van het jaar wordt ook het nieuwe logistiek centrum opgeleverd van waaruit de goederen over geheel Nederland zullen worden gedistribueerd. Daarmee krijgt menige flatscreen tv of videocamera naast het Oosters ook een gouden Bosch randje.

Amacom, The Amazing Company