Small Bone Innovations International S.A.S. gaat exclusieve distributieovereenkomst aan met Biomet Nederland B.V.

  • Breidt reeds bestaande distributieovereenkomst uit met verreweg de grootste orthopedische bedrijven ter wereld
  • Exclusieve overeenkomst beslaat volledige SBi-productportfolio
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20101111 --

Small Bone Innovations, Inc. (SBi), een toonaangevend orthopedisch bedrijf, uitsluitend gericht op technologieën en behandelingen voor kleine botten & gewrichten, heeft aangekondigd dat Small Bone Innovations International S.A.S. in Nederland een exclusieve driejarige distributieovereenkomst is aangegaan met Biomet Nederland B.V. Dit bedrijf is een dochteronderneming van Biomet, Inc., met vestiging in Dordrecht – het Europese hoofdkantoor van de onderneming.

Anthony G. Viscogliosi, voorzitter & CEO van SBi, zei: “Wij zijn zeer verheugd om de distributie van onze producten in Nederland uit te breiden met behulp van Biomet, wereldwijd toonaangevend in orthopedische apparatuur. Wij verwachten met deze aankondiging, die verder bouwt op onze reeds bestaande relatie met Biomet Nederland, een nieuw en spannend hoofdstuk van ons partnerschap open te slaan.”

Roland van Esch, Managing Director van Biomet Nederland, zei: “Wij zijn zeer verheugd dat wij de volledige productlijn van SBi in Nederland kunnen aanbieden. Beide zijn een complement en aanvulling voor de Europese productlijn van Biomet.”

Mr. Viscogliosi voegde hieraan toe: “Deze aankondiging volgt op de distributieovereenkomst die in mei van dit jaar werd aangekondigd tussen SBi en Olympus Terumo Biomaterials Corporation. Beide bedrijven zijn eigendom van Olympus Corporation en Terumo Corporation, voor Japan en China. Deze exclusieve distributieovereenkomsten met topwereldbedrijven in medische apparatuur vormen het bewijs van een groeiende interesse wereldwijd op de markt van kleine botten & gewrichten.”

SBi heeft ongelooflijk veel aandacht getrokken zowel in de financiële als in de orthopedische sector. Op 9 maart 2010, in een artikel in Wall Street Journal onder de titel “Sizing Up Promising Young Firms”, was SBi van de 5.200 in aanmerking komende bedrijven, het enige ortopedische bedrijf in de top 50 van de lijst van door de V.S. ondersteunde ondernemingen. SBi was de op 7 na hoogst geclassificeerde gezondheidsonderneming van de lijst en stond op de 24ste plaats van de 50 onderscheiden bedrijven.

SBi rondde in maart 2010 voor $12 miljoen een serie E-financiering af van Olympus Corporation. Eerder waarborgde de onderneming schuldvoorzieningen voor een bedrag van $30 miljoen van Fortress Investment Group voor de belegging in versnelde bedrijfsexpansie en de herfinanciering van bestaande schulden.

Vorig jaar rondde SBi voor $144 miljoen een serie D en serie C-financiering af van een groep van investeerders, waaronder Khazanah Nasional Berhad (het investeringsbedrijf van de regering van Maleisië), the Malaysian Technology Development Corporation (MTDC), een in Maleisië gevestigd geïntegreerd risicokapitaalbedrijf, The Family Office of Bahrain, Viscogliosi Brothers, LLC, Trevi Health Ventures, NGN Capital, 3i Group, en TGap Ventures.

Over Small Bone Innovations, Inc.

Small Bone Innovations, Inc. (SBi) werd opgericht in 2004 door Viscogliosi Brothers, LLC (VB), een in New York gevestigde handelsbankfirma, gespecialiseerd in de skeletspier/orthopedische sector. VB richtte SBi op als het eerste bedrijf dat zich alleen maar concentreerde op kleine botten & gewrichten. Met de integratie van gevestigde bedrijven en specialisten op dit terrein, biedt SBi een brede, klinisch bewezen portfolio van producten voor de behandeling van trauma en ziektes van kleine botten & gewrichten. Vandaag beschikt SBi over installaties in New York, NY, Morrisville, PA, Bourg-en-Bresse, Frankrijk, Donaueschingen, Duitsland en Kuala Lumpur, Maleisië. Het bedrijf verkoopt haar producten aan 46 landen.

Voor meer informatie over SBi, ga svp naar: www.totalsmallbone.com

Toekomstgerichte verklaringen Dit nieuwsbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de betekenis van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. De lezers worden gewaarschuwd niet teveel vertrouwen te stellen in deze toekomstgerichte verklaringen. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn aangeduid, vanwege risico's en onzekerheden die van invloed kunnen zijn op de activiteiten van SBi, waaronder verhoogde concurrentie; de mogelijkheid van SBi haar activiteiten uit te breiden en gekwalificeerde specialisten aan te trekken en te behouden; technologische veroudering; algemene economische condities; en andere risico's.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Small Bone Innovations, Inc.
Varun Gandhi, 212-583-0370 ext. 2126

vgandhi@totalsmallbone.com