Gemeente Hilversum

Delen Diependaalselaan beschikbaar voor verkeer

publicatiedatum: woensdag 20 oktober 2010

De herinrichting van de Diependaalselaan nadert zijn afronding. Op vrijdag 12 november a.s. moet de hele weg klaar zijn, maar komende vrijdagmiddag wordt de kruising met de Hilvertsweg alvast opengesteld voor het verkeer. En maandagochtend vroeg gaat ook het voorrangspleintje op de kruising met de Admiraal de Ruyterlaan/Johan de Wittstraat open.

Van Oost naar West
Omdat ook een paar tussenliggende wegvakken worden opgeleverd, ontstaat vanaf maandagochtend de volgende situatie. Op de rotonde Utrechtseweg blijft de toegang tot de Diependaalselaan in de richting Loosdrecht/N201 nog afgesloten, maar vanaf de Pieter de Hooghlaan wordt het mogelijk om door te rijden tot aan de rotonde Loosdrechtseweg. Daarbij past de waarschuwing dat de stratenmakers op een aantal plekken nog werken aan stoepen en fietspaden.

Van West naar Oost
Ter hoogte van Kerkelanden blijft de huidige situatie tot 12 november gehandhaafd. De rotonde Zeverijnstraat blijft afgesloten en vanaf de Vreelandseweg geldt eenrichtingsverkeer over de bypass de wijk Kerkelanden in. Vanuit Kerkelanden is het voor personenauto's mogelijk om via een bypass rechtsaf de Diependaalselaan op te rijden naar de rotonde Loosdrechtseweg.

Omdat de aannemers de komende drie weken aan het werk zijn aan de zuidzijde van het plantsoen tussen de Loosdrechtseweg en de Admiraal de Ruyterlaan moet het autoverkeer uit Kerkelanden bij de Loosdrechtseweg een keuze maken: of linksaf naar de Gijsbrecht van Amstelstraat en het centrum of rechtsaf richting Loosdrecht. Daar wordt voor autoverkeer naar de wijken ten zuiden van de Diependaalselaan een omleiding aangegeven over de Van Ghentlaan en richting de A27 over de Rading (Nieuw-Loosdrecht), de Noodweg en de Utrechtseweg.

Bus 104
Bus 104 rijdt vanaf zaterdag weer bijna zijn normale route van en naar Nieuw-Loosdrecht, dus over de Neuweg en de Hilvertsweg naar de Kolhornseweg en terug vanaf de Kolhornseweg over de Hilvertsweg naar de Diependaalselaan en vervolgens weer over de Bosdrift naar de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Verkeersregelaars
Ook in de laatste drie weken van de herinrichting van de Diependaalselaan blijven in de ochtend- en de avondspits en op zaterdag verkeersregelaars actief op de kruising Loosdrechtseweg/Gijsbrecht van Amstelstraat.