Duits-Nederlandse Handelskamer

Nederlands-Duits ondernemersforum `De marktkracht van merken'

Merken en productdesign staan in het middelpunt van een Nederlands-Duits ondernemersforum op vrijdag 12 november 2010, 12-16 uur, in München. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) verwacht in de BMW Welt tegen de 100 deelnemers aan een podiumdiscussie met aansluitende netwerkbijeenkomst.

Deelnemers aan de discussie zijn Jan-Christiaan Koenders (algemeen directeur BMW Group Nederland), Henrik Köhler (directeur Philips GmbH/hoofd Consumer Lifestyle), Niko von Saurma (directeur Designworks USA, Munich Studio) en Dr. Johann Füller (directeur Hyve AG). De discussie zal geleid worden door de journaliste Kerstin Schweighöfer (Focus).

"Ondernemingen die grensoverschrijdend actief zijn, zien zich bij het opbouwen van hun merk en bedrijfsimage voor vele vragen gesteld", zegt Axel Gerberding, directeur van de DNHK. Waarin verschillen merkstrategieën in Nederland en Duitsland, de belangrijkste handelspartner, van elkaar? Hoe kun je een merk voor de lange termijn verankeren? Welke rol spelen productdesign en actuele consumententrends in beide landen? Hoe moeten bedrijven hun klanten bij hun merkcampagnes betrekken? "Het forum zal deze aspecten behandelen en de gelegenheid bieden, een aantal vragen met de experts te bespreken", zegt Gerberding.

"Merken nemen consumenten aan de hand", aldus Gerberding: "Ze dragen een duidelijke en relevante boodschap uit en geven houvast. Daarbij spelen factoren als productkwaliteit, vertrouwen, technologie en design een belangrijke rol." Maar ook bedrijfscultuur, feeling voor de wensen van de consument en een hoge motivatie van de medewerkers zijn volgens hem belangrijke voorwaarden voor het succes van een merk.

Mede-organisator van het evenement is het Deutsch-Niederländische Geschäftsforum in München (DNG). Als spreker zal ook de Nederlandse consul-generaal in München, Rob Zaagman, optreden. Het evenement is vooral bedoeld voor MKB bedrijven die in Duitsland actief zijn of daar actief willen worden.

Aanmelden kan hier.

Contact:

Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Lars Gutheil

Tel.: 070 3114 157

E-mail: l.gutheil(at)dnhk.org