Gemeente Maassluis

Weekendafsluiting hondebot rotonde van 12 t/m 14 november

hondebot l'n4045button_.jpg

De gemeente Midden-Delfland is, samen met Rijkswaterstaat en gemeente Maassluis, in augustus gestart met de aanleg van de Hondenbotrotonde.

De werkzaamheden omvatten onder andere het verwijderen van het bestaande asfalt, de aanleg van een riolering, het aanbrengen van nieuwe verhardingen, openbare verlichting en bewegwijzering en de aanleg van nieuwe groenvoorziening in de bermen.

In de afgelopen maanden is de onderbouw van de Hondenbotrotonde aangelegd. Tijdens het weekend van 12 tot en met 15 november wordt de deklaag van de gehele rotonde aangebracht.

Verkeersmaatregelen

Tijdens het weekend van 12 tot en met 14 november is het gehele kruispunt, inclusief de toe- en afritten van de A20 afgesloten.

Het verkeer uit Maassluis dat gebruik wil maken van de A20 wordt omgeleid via de route Industrieweg - Westlandseweg - Maasdijk. Het verkeer uit Maasland met bestemming A20 wordt omgeleid via de route Molenweg - Westgaag - Burgerweg en Coldenhovelaan. Verkeer afkomstig van de A20 met bestemming Maassluis of Maasland wordt omgeleid via de afrit van de A20 (Coldenhove). Alle routes worden met borden aangegeven.

De Zuidbuurt en de Broekpolderweg zijn tijdens dit weekend voor (auto)verkeer uit Maasland en Maassluis niet via de Oude Veiling bereikbaar. Voor het langzame verkeer is er in dit weekend geen stremming. Zij kunnen tijdens de afsluiting gebruik maken van de bestaande verbindingen via de Kortebuurt en het Veilingpad.

Openbaar vervoer

Alle busdiensten blijven gedurende de werkzaamheden de normale diensten rijden. Er worden rondom de aan te leggen rotonde kleinere busjes ingezet. Het busstation Maasland-viaduct is tijdens de werkzaamheden niet beschikbaar. Er wordt hiervoor een tijdelijke halte ingericht op de Oude Veiling.

Bereikbaarheid Shell-pompstation, Eatpoint en 't Sonnetje

Zowel het Shell-pompstation als 't Sonnetje en Eatpoint blijven tijdens de werkzaamheden open en bereikbaar.

Om 't Sonnetje en Eatpoint te bereiken moet vanaf de A20 de omleiding richting Maasland worden gevolgd. Op de Oude Veiling wordt dit bestemmingsverkeer dan verder geleid.

Bestemmingsverkeer voor het Shell-pompstation kan vanuit Maassluis op de Laan '40-'45 bij de Vermeerlaan door rijden. Het overig verkeer moet hier keren.