Gemeente Hulst


Bierkaai gaat van start

Er wordt gestart met de aanleg van de haven in De Nieuw Bierkaai.

Op vrijdag 12 november 2010 wordt de officiële start gegeven voor de aanleg van de haven in De Nieuwe Bierkaai te Hulst. Wethouder Diana van Damme - Fassaert verricht deze handeling - samen met wethouder Clen de Kraker - om 16.00 uur op de hoek Minderbroedersstraat - Overdamstraat.

Het plan De Nieuwe Bierkaai omvat een behoorlijke facelift voor het noordwestelijk deel van de Hulster binnenstad. Daarbij is het terugbrengen van de haven in de stad het ultieme hoogtepunt. Het plan bestaat uit verschillende deelgebieden. In deelgebied 1 (gelegen tussen Godsplein en Bierkaaistraat) is reeds een project afgerond. Daarbij verrezen 39 appartementen. In deelgebied 2 (gelegen tussen Bierkaaistraat en Overdamstraat) zijn in 2009 / 2010 alle panden gesloopt. In de zomer 2010 maakte ook het voormalige postkantoor (deelgebied 4) plaats. In diezelfde periode werden ook in deelgebied 3 een aantal panden - die het zicht ontnamen op de historische Keldermanspoort - gesloopt.

Op 12 november 2010 wordt gestart met het meest het oogspringende onderdeel van De Nieuwe Bierkaai, de waterpartij (in deelgebied 2 en 3). De werken houden de aanleg van de haven inclusief realisatie van de 2 bruggen in. Daarnaast omvat het werk ook de herinrichting van de straten rondom de haven, waarbij ook de riolering wordt vervangen. De eerste stap in het proces is het saneren van de grond in de Bierkaaistraat ter hoogte van de huisnummers 4 -12.

Het werk wordt uitgevoerd door ARCADIS Nederland BV en er is in totaal 3,8 miljoen euro met gemoeid. Het streven is om begin 2012 de haven, de bruggen en de omliggende openbare ruimte in gebruik te nemen.