Universiteit van Amsterdam

Symposium werpt licht op etnisch ondernemerschap
Wethouders Gehrels en Koole op congres voorafgaand aan oratie Ewald Engelen

Op vrijdag 12 november vindt op de Universiteit van Amsterdam (UvA) een congres plaats over etnisch ondernemerschap. Diverse internationale wetenschappers spreken over de wijze waarop in hun land etnisch ondernemerschap wordt gestimuleerd. De wethouders van Economische Zaken uit Amsterdam en Den Haag zullen in een paneldiscussie reageren op hun bevindingen. Het symposium is georganiseerd naar aanleiding van de oratie van bijzonder hoogleraar Etnisch Ondernemerschap Ewald Engelen, die later op de dag zijn leerstoel officieel aanvaardt.

Migratie en integratie beheersen de laatste jaren steeds meer het politieke debat in Europa. De groei van etnisch ondernemerschap lijkt zich te onttrekken aan deze discussie. Op de conferentie besteden wetenschappers aandacht aan de ontwikkelingen die het etnisch ondernemerschap de laatste tien jaar internationaal heeft doorgemaakt.

Programma:

10.00 uur: Welkom.

10.30 uur: Opening door prof. dr. Robert Kloosterman, UvA.

10.40 - 11.00 uur: een visie op België: prof. dr. Chin Lin Pang, Katholieke Universiteit Leuven.

11.00 - 11.20 uur: een visie op Duitsland: prof. dr. Felecitas Hillman, Universiteit van Bremen.

11.20 - 11.40 uur: een visie op het Verenigd Koninkrijk: prof. dr. Monder Ram, De Montfort Universiteit.

11.40 - 12.00 uur: een visie op Nederland: prof. dr. Ewald Engelen, UvA.

12.00 - 13.00 uur: paneldiscussie met de Amsterdamse wethouder van Economische Zaken Carolien Gehrels en de Haagse wethouder van Economische Zaken Henk Koole.


Locatie:

VOC-zaal van het Oost-Indisch Huis, Kloveniersburgwal 48, Amsterdam. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar M.I.MoraiseCastroErmida@uva.nl. Gelieve '12 november' als onderwerp van het bericht te vermelden.

De oratie van Ewald Engelen, Etnisch ondernemerschap 2.0, vindt om 16.00 uur plaats in de Aula van de UvA, Singel 411 in Amsterdam. Aan het bijwonen van het congres en de oratie later op de middag zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie zie onderstaande verwijzing.

Verwijzingen

Oratie Ewald Engelen