Gemeente Hilversum

Diependaalselaan open voor alle verkeer

Vrijdagmiddag 12 november is de Diependaalselaan over de hele lengte en in beide richtingen weer opengesteld voor het verkeer.

Ondanks de vele regen die ook de komende dagen zal vallen, wordt op vrijdagmiddag 12 november de Diependaalselaan over de hele lengte en in beide richtingen weer opengesteld voor het verkeer. Dat is geheel volgens de planning, maar door de alle regen zal er bij de openstelling waarschijnlijk nog een deel van de belijning ontbreken. Dat zal vooral het geval zijn op de delen die deze week zijn geasfalteerd: bij Kerkelanden en tussen de Admiraal de Ruyterlaan en de Loosdrechtseweg.

De herinrichting

Sinds de herinrichting van de laan op 8 maart begon zijn tussen de Utrechtseweg en de Vreelandseweg acht kruisingen heringericht, zijn op grote delen van de weg het riool en kabels en leidingen vervangen, en heeft de rijweg over de hele lengte nieuw asfalt gekregen.

Kerkelanden

Ter hoogte van de wijk Kerkelanden zullen de weggebruikers de opvallendste verschillen ervaren. De rotonde op de kruising met de Kerkelandenlaan heeft een ruimere indeling gekregen met vanuit de wijk een dubbele voorsorteerstrook. En vanaf de kant van de Vreelandseweg rijden automobilisten over twee stroken de Diependaalselaan op. Daar moeten ze kiezen: wie richting A27 wil houdt de linkerbaan aan, wie naar Kerkelanden gaat, kiest de rechterstrook en rijdt buiten de rotonde om de wijk in.

Voorrangspleintjes

Vijf kruisingen hebben een voorrangspleintje gekregen: de Pieter de Hooghlaan, de Eikbosserweg, de Bosdrift, de Johan de Wittstraat/Admiraal de Ruyterlaan en Van Ghentlaan/Melis Stokelaan. Bij die pleintjes worden de afslaande bewegingen vanaf de Diependaalselaan en de oversteekbewegingen vanuit de zijstraten afgewikkeld over het pleintje. Alleen op de kruising Eikbosserweg is er een beperking: vanaf de centrumkant kan autoverkeer alleen rechtsaf de Diependaalselaan op. Op de kruising met de Pieter de Hooghlaan wordt een beperking opgeheven: de laan wordt ook toegankelijk vanaf de Diependaalselaan.

Bomen

In de komende weken worden langs de Diependaalselaan nog tal van werkzaamheden uitgevoerd aan plantsoen, stoepen en fietspaden. En op donderdag 18 november begint tussen de Eikbosserweg en de Johan de Wittstraat de aanplant van de nieuwe bomen.