NCRV

Altijd Wat: Duurzame Nederlanders

Ingezonden door NCRV op 10 november, 2010 - 14:55 Uitzenddatum:
vrijdag, 12 november, 2010 - 20:55
Zender:
Nederland 2

In het NCRV-programma Altijd Wat zit vrijdag hoogleraar Peter-Paul Verbeek als opiniemaker aan tafel bij Ghislaine Plag. Hij geeft zijn visie op de volgende reportages en onderwerpen:

Vrijdag verschijnt in dagblad Trouw de Duurzame 100, een ranglijst van de meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Altijd Wat zocht drie kanshebbers voor een notering op: Jan Juffermans, Aart van Veller en Feike Sijbesma.

Jan Juffermans is sinds 1978 medewerker bij De Kleine Aarde, een centrum voor duurzame leefstijl. Hij maakte zijn eigen huis zoveel mogelijk duurzaam. De 25-jarige Aart Van Veller is initiatiefnemer van het adviesbureau Wij Zijn Koel. Zijn bedrijf licht bedrijven door op duurzaamheid. Altijd Wat nodigde hem uit om kritisch naar de eigen redactieruimte te kijken. En DSM-topman Feike Sijbesma vormde zijn bedrijf van een chemiereus om naar een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.

Verder een gesprek met zangeres Liesbeth List, die volgend jaar 70 wordt en nog bijna avond aan avond op de planken staat. Onlangs verscheen haar geactualiseerde biografie, met daarin natuurlijk veel ruimte voor haar grote liefde Ramses Shaffy, die bijna een jaar geleden overleed. Verslaggever Alje Kamphuis spreekt met haar over onder meer ouder worden en de dood.

Verder in Altijd Wat: het nut van zomer- en wintertijd, de vraag waarom we zoveel files hebben en politiek tekenaar Trik.

Altijd Wat is er ook op internet: http://altijdwat.ncrv.nl/ Meer informatie:

NCRV Communicatie, Marielle Groenendijk marielle.groenendijk@ncrv.nl / pers@ncrv.nl, telefoon 035 - 671 9466.

* ""