Gemeente Beek


Opening foto-expositie âHet vergeten land Armeniëâ in gemeentehuis Beek

Op vrijdag 12 november a.s. om 20.00 uur opent wethouder Thijs van Es de foto-expositie âHet vergeten land Armeniëâ van fotograaf Nico Bastens in het Beekse gemeentehuis. Het betreft een documentaire fotoreportage over de zeer moeilijke situatie van de Armeense bevolking.

Nico Bastens is autonoom fotograaf. Na jaren van amateur-fotografie volgde hij de 3-jarige opleiding aan de Nederlandse Fotovakschool en studeerde in juni 2009 succesvol af met als specialisatie documentaire fotografie.

Door toeval kwam hij in september 2008 in contact met de kleine Stichting Rafaël en werd geraakt door hun belangeloze inzet voor mindervalide kinderen in veelal arme gezinnen in het bij velen onbekende Armenië. Voor Nico was het aanleiding om belangeloos een documentaire fotoreportage te maken over de zeer moeilijke situatie van de Armeense bevolking. Het resultaat is te zien tijdens de foto-expositie âHet vergeten land Armeniëâ. Bijzondere en indringende beelden van de leefomstandigheden van gezinnen en kinderen in dorpen en steden. Mensen wonende in krotten, containers, verlaten en vervallen industrie. Armenië, een land met prachtige landschappen en een grote culturele rijkdom. Armenië is echter ook een âvergetenâ ontwikkelingsland met veel âverborgenâ armoede.

De expositie is te bezichtigen tot en met 31 december, op werkdagen van 9.00 â 12.30 uur, tevens op woensdagen van 14.00 â 19.00 uur, en op zondag 12 december van 11.00 â 17.00 uur.
Â