Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Dialoog Afrikaanse gemeenschtap - Politie

11 november 2010

Op 12 november 2010 organiseren de samenwerkende partners van politie Amsterdam _ Amstelland, Stichting African Social Activiation Platform, Stichting Goodwill Homage en Vereniging Pentecostal Council of Churches een speciale dialoogavond. De avond vindt plaats in het auditorium van de Kandelaar, Bijlmerdreef 1239. Het programma duurt van 18.30 tot 22.00 uur.

De politie onderkent de zorg voor haar wijze van handelen in de gemeenschap en wil in gesprek gaan in een sfeer waar in ruimte en vrijheid is om elkaar vanuit verschillende kanten aan te spreken en naar elkaar te luisteren. Uitgangspunt is Artikel 1van de Grondwet: "Allen, die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Er zal een forum met deskundigen in de zaal aanwezig zijn om vragen over sociale zaken vanuit de gemeenschap ten aanzien van - Afrikaanse - migranten in Nederland te beantwoorden. Dit kunnen gewoon informatieve punten zijn, maar ook morele kwesties en gebeurtenissen die bij mensen zwaar op het hart liggen, zoals slachtoffers van criminaliteit en huiselijk geweld.

In 2009 hebben 3 avonden plaatsgevonden. Voor 2010 gebeurt hetzelfde. Namelijk op 23 april, 10 september en 12 november.Dit is de laatste avond dit jaar

Er zijn reeds huis aan huis flyers verspreid via de kerken en via de radio worden mensen buiten de kerken vanuit de Afrikaanse gemeenschap hierop attent gemaakt.

We hopen, dat u in de gelegenheid bent om te komen. We vinden het dan ook een eer u te mogen verwelkomen. We willen u verzoeken uw komst te bevestigen. Hartelijk dank.

---