Openbaar Ministerie

Uitnodiging persconferentie rapport incident Utrechtlaan Enschede

11 november 2010 - Arrondissementsparket Almelo

Op 13 mei 2010 vond aan de Utrechtlaan in Enschede een dramatische gebeurtenis plaats waarbij 3 personen zijn gedood en de dader zelfmoord pleegde. De beheersdriehoek van de regiopolitie Twente (de hoofdofficier van justitie in het arrondissement Almelo, de korpschef van de politie Twente en de korpsbeheerder) heeft op 14 mei besloten om de gang van zaken te onderzoeken voorafgaande aan dat schietincident.

Medewerkers van het Openbaar Ministerie, de politie Twente en de gemeente Enschede hebben de feiten verzameld en geordend, gebruik makend van de informatiesystemen en van aanvullende gesprekken. Het Onderzoeks- en Adviesbureau INTRAVAL heeft aanvullend onderzoek gedaan en de conclusies en aanbevelingen geformuleerd.

Op vrijdag 12 november a.s. vindt om 11.00 uur een persconferentie plaats. De beheersdriehoek zal daarbij ingaan op de conclusies en aanbevelingen uit het rapport.

De persconferentie vindt plaats in de Mozaïekzaal van het stadhuis van Enschede, Langestraat 24.

Het onderzoeksrapport ligt vanaf 10.00 uur voor de pers ter inzage in de Mozaïekzaal. Op de tekst van het onderzoeksrapport rust een embargo tot na de persconferentie.

Voor een goed verloop van de persconferentie is het volgende van belang:

· U wordt verzocht om uw komst voor vrijdagmorgen 9.00 uur aan te melden bij mevrouw I. Vos van de concernstaf gemeente Enschede en wel via het emailadres i.vos@enschede.nl.
· Toegang tot de Mozaïekzaal waar het rapport ter inzage ligt en waar de persconferentie wordt gegeven geschiedt op vertoon van een perskaart
· Technische wagens van audiovisuele media mogen - i.v.m. huwelijksstoeten - niet aan de voorkant van het stadhuis staan, maar dienen geparkeerd te worden aan de zijkant of de achterkant van het stadhuis.

Namens de beheersdriehoek,
Tineke Zwart

Persvoorlichter Openbaar Ministerie Almelo