Gemeente 's-Hertogenbosch

12-11-2010
Subsidie voor fietssnelweg

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een bedrag van ruim EUR 1,3 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanleg van een fietssnelweg tussen 's-Hertogenbosch en Oss. De fietssnelweg is een doorgaande fietsroute van het Centraal Station in 's-Hertogenbosch, via de gemeente Maasdonk, naar het Centraal Station in Oss. De route zal grotendeels het spoor volgen. Daar waar mogelijk wordt gebruikt gemaakt van bestaande fietspaden. Ook worden nieuwe gedeeltes aangelegd.

Comfortabel en snel
De fietssnelweg is een breed, vrijliggend fietspad met fietsverkeer in twee richtingen. De gehele route wordt verlicht en er komen verschillende rust- en schuilplaatsen. De fietsers krijgen zo veel mogelijk voorrang en kunnen dus in één keer doorfietsen. Daardoor zijn ze sneller op de plaats van bestemming. Dat is aantrekkelijk voor met name het woon- en werkverkeer en voor scholieren. Ook is de fietssnelweg zeer geschikt voor elektrische fietsen.

Naast de bijdrage van het Rijk draagt de provincie Noord-Brabant EUR
1,8 miljoen bij. De gemeenten 's-Hertogenbosch, Maasdonk en Oss betalen samen 9 ton. Uiterlijk in 2014 moet de gehele route klaar zijn.