Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 november 2010

Mijlpaal voor Vroonermeer Noord

Het ondertekenen van de Realisatieovereenkomst (ROK) is voor Vroonermeer Noord een belangrijke mijlpaal. Gemeenten Alkmaar, Langedijk en de vijf ontwikkelende marktpartijen sluiten hiermee een langdurige fase van planvorming af. Ook hebben zij hiermee bindende afspraken gemaakt over de technische uitwerking en realisatie van het project.

In de ROK zijn onder andere grondoverdrachten, woningprogramma, kosten, opbrengsten en risico's geregeld. De gemeenten zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het bouwrijp maken, de aanleg van de infrastructuur, de openbare ruimte en de waterplas. De marktpartijen zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de woningen en de voorzieningen.

Bestemmingsplan
Voor de Vroonermeer Noord is er door zowel Alkmaar als Langedijk een bestemmingsplan opgesteld. In dit bestemmingsplan zijn 660 woningen en maatschappelijke voorzieningen, zoals een school, een dagactiviteitencentrum en gezondheidsvoorzieningen opgenomen. Het Alkmaarse deel van het bestemmingsplan is op donderdag 11 november goedgekeurd door de gemeenteraad. Op 30 november 2010 wordt het deel van Langedijk besproken.

Planning
De daadwerkelijke bouwplanning en -fasering moet nog besloten worden, maar op dit moment gaan de partijen er vanuit dat de realisatie van het plan tussen 2012 (start bouw eerste fase) en 2016 (oplevering laatste fase) plaatsvindt.