Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Fietsers riskeren bekeuring bij tunneltje in Maarn

De politie gaat in de komende periode extra controleren op het gedrag van fietsers die gebruik maken van het tunneltje aan de Raadhuislaan in Maarn. Als fietsers het verkeerslicht negeren en gebruikmaken van het voetpad, riskeren zij een bekeuring van respectievelijk EUR 60,- en EUR 35,- .

De verkeerssituatie in Maarn rond de tunnels aan de Raadhuislaan blijft complex. Vanwege werkzaamheden aan het tunneltje bij het station zijn er op vrijdag 22 oktober verkeerslichten geplaatst om de verkeersstromen goed te kunnen regelen.

Inmiddels zijn er diverse aanpassingen gedaan om de overlast voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. De wachttijd bij de verkeerslichten is sterk teruggebracht. In de daluren staan de lichten op knipperen. Al het verkeer kan de tunnel dan passeren op de wijze zoals op de verkeersborden is aangegeven. Ook aan de drempel in het midden tussen de tunnels zijn aanpassingen gedaan. Stalen rijplaten zorgden voor een onveilige situatie.

Het is echter opgevallen dat vooral fietsers de verkeersregels niet in acht nemen. Fietsers negeren vaak het rode licht of maken fietsend gebruik van het smalle voetpad in de tunnel en dat mag niet. Hierdoor ontstaan niet alleen gevaarlijke situaties voor de fietsers, maar ook voor de voetgangers die van het voetpad gebruik maken.