Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


11/11/10 08:28

Mantelzorgers in het zonnetje

Op 10 november 2010 vond de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. Tandem Mantelzorgondersteuning organiseerde in verschillende gemeenten in de regio Kennemerland een bijeenkomst voor mantelzorgers. Ook in onze gemeente werden er activiteiten verzorgd. De dag stond in het teken van informeren en verwennen.

Maar liefst 27 mantelzorgers meldden zich woensdag in het gemeentehuis te Halfweg. De aanwezigen werden ontvangen met koffie en gebak. Wethouder Zantkuijl opende de bijeenkomst waarbij hij benadrukte hoe belangrijk mantelzorgers zijn. Hierna gingen de mantelzorgers aan de slag met het maken van sieraden. Na een lunch mochten zij genieten van een stoelmassage. Ter afsluiting werd een drankje genuttigd.

De gemeente ziet mantelzorg als een zeer waardevolle vorm van omkijken naar elkaar. Door, in samenwerking met Tandem, een dag aan te bieden konden de mantelzorgers informeel met elkaar ervaringen uitwisselen met elkaar kennismaken.

Mantelzorgers zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving die chronisch ziek of gehandicapt is. In de meeste gevallen is er sprake van een familieband maar het kan ook gaan om de zorg voor een goede vriend of buur. Mantelzorg kan veel moois in iemands leven brengen maar kan ook zwaar en intensief zijn. De Dag van de Mantelzorg is bedoeld als erkenning voor mantelzorgers en als een stuk waardering.

Wilt u meer weten over de ondersteuning die Tandem kan bieden? Zij kunnen onder andere ondersteuning bieden via een mantelzorgconsulent, door vrijwilligers in te zetten en via diverse cursussen en lotgenotengroepen. Meer informatie kunt u vinden op: www.tandemzorg.nl of via telefoonnummer: 023 - 89 10 610.

---