Gemeente Voorschoten

rijnlandroute

Grote demonstratie tegen RijnlandRoute

Rond de duizend lokale en provinciale politici, bezorgde inwoners en maatschappelijke organisatie uit Leiden, Wassenaar en Voorschoten liepen op zondag 7 november mee in de demonstratie tegen de 'F-variant' van de RijnlandRoute door Voorschoten en langs de Stevenshof.

De manifestatie begon om 14.00 uur bij de molen ter hoogte van de Lotte Beesestraat in de Stevenshof in Leiden. De demonstranten liepen langs de voorgenomen route van de RijnlandRoute naar station De Vink. Daar voegden de actievoerders uit Voorschoten zich samen met de optocht en vervolgden hun weg vanaf De Vink naar de parkeerplaats bij zwembad Het Wedde.

Burgemeester Jeroen Staatsen sprak de demonstranten ook nog toe. In zijn toespraak gaf hij een groot compliment aan alle vele demonstranten diemeeliepen met de manifestatie. Daarnaast zei hij dat de F-variant van de RijnlandRoute er niet kan, mag en zal komen. 'Voorschoten is tegen een weg die slecht is voor mensen, een weg die slecht is voor dieren en een weg die slecht is voor het milieu. Er is geen maatschappelijk draagvlak voor de F-variant van de RijnlandRoute.' De gemeente zal geen geld of meewerking verlenen aan de F-variant van de RijnlandRoute.