Politie Drenthe

Vrijdag 12 november 2010

Provincie Drenthe, 12-11-2010

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

HOOGEVEEN Donderdagmiddag is een 19-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van een paar laarzen in een winkel in de Hoofdstraat. Ze had deze in haar tas gestopt en werd bij de uitgang teruggepiept door de detectiepoortjes. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Donderdagmiddag heeft de politie een 32-jarige man uit Ter Apel aangehouden in een winkel aan de Noorderstraat. Hij had daar vijf bussen deodorant gestolen. Daarna was hij er vandoor gegaan maar werd door winkelpersoneel achterhaald, aangehouden en overgedragen aan de politie.

Met auto in sloot

TYNAARLO Donderdagmiddag is een 43-jarige vrouw uit Groningen licht gewond geraakt bij een ongeval op de N34. Daar raakte ze van de weg nadat ze met de rechterwielen van haar auto in de berm was terechtgekomen. De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen behandeld.

Auto in brand

HOLLANDSCHEVELD Donderdagavond reed een 46-jarige man uit Hollandscheveld met zijn auto over Het Hoekje toen de auto spontaan in brand vloog. De brandweer bluste de brand en de auto is afgesleept.

Aanhanger omgewaaid

HOOGEVEEN Donderdagmiddag is een aanhanger achter een auto op de A28 omgewaaid. Tussen Meppel en Hoogeveen ontstond daardoor een verkeersopstopping. Nadat de aanhanger van de weg was gehaald loste de file weer op.

Man aangehouden met gestolen fiets

ASSEN Donderdagnacht heeft de politie een 42-jarige man uit Assen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Agenten controleerden hem in de Rolderstraat en zagen dat hij op een gestolen fiets reed. Hij is naar het bureau gebracht en ingesloten voor een nader onderzoek. De man moet ook nog dik driehonderd Euro aan boetes betalen of veertien dagen zitten.

Politie controleert op vuurwerkoverlast

Zuid Oost Drenthe De politie is in de Zuid Oosthoek van de provincie weer bezig met controles op vuurwerkoverlast. Daarom vraagt de politie aan mensen om overlastmeldingen door te geven zodat er op gereageerd kan worden. Meldingen van vuurwerkoverlast kunnen worden doorgegeven via telefoonnummer 0900 8844.

Alcohol in het verkeer

ASSEN Donderdagnacht reed een 24-jarige automobilist uit Assen over de Zoom terwijl hij had gedronken. De uitslag van de blaastest was 265.

KLAZIENAVEEN Donderdagnacht controleerde de politie op de Neptunusbaan een 22-jarige autobestuurder. Hij had gedronken, 135 ugl en dat is voor een beginnend bestuurder te veel.

HOOGEVEEN Agenten controleerden donderdagnacht op de Rontgenhof een 38-jarige automobilist. Hij had gedronken, zo bleek bij de controle. De uitslag, 735, was voldoende reden om het rijbewijs direct in te vorderen.

Politie onderzoekt autokraak

ASSEN Donderdagavond is aan de Torenlaan een auto opengebroken. De 37-jarige eigenaar mist ongeveer het hele dashboard, dat compleet is verwijderd. De politie onderzoekt deze inbraak

Resultaten aangekondigde snelheidscontrole

ROSWINKEL Donderdag zijn bij een snelheidscontrole op de N379 tussen Roswinkel en Emmer Compascuum 139 boetes uitgedeeld. Op dit weggedeelte geldt een maximum snelheid van 60 km/u. De hoogste snelheid bedroeg 96 km/u. In totaal passeerden 565 voertuigen de controlepost.

Trainingscentrum Politie houdt open dag
ZUIDLAREN - Wilt u weten welke vaardigheden een politieagent moet beheersen om veilig op straat te kunnen werken? Hoe trainen agenten deze vaardigheden en waar doen zij dat? Op deze vragen kunt u aanstaande zaterdag 13 november van 09.00 uur tot 13.00 uur antwoord krijgen tijdens de open dag van het Politie Opleiding en Training Centrum (POTC) in Zuidlaren.
In het Politie Opleiding en Training Centrum (POTC) werken 25 mensen, waaronder 17 docenten die alle politieagenten van de politiekorpsen Groningen en Drenthe trainen. Tijdens de open dag krijgt u de gelegenheid om te zien hoe politieagenten getraind worden Ook Radio Noord is aanwezig tijdens de open dag. Zij zendt haar uitzending Op Stee live uit vanaf het POTC. Het bezoek van Radio Noord heeft een reden. Een groep van 8 docenten van het POTC gaat op 9 juni 2011 de Alp dHuez in Frankrijk bedwingen. Het docententeam gaat deze uitdaging aan, om op initiatief van de Stichting Alpe dHuZes, voor het Koningin Wilhelminafonds (KWF Kankerbestrijding) de berg meerdere keren op te fietsen. Met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.
Komt u zaterdag gezellig een kijkje nemen aan de Randweg 5 te Zuidlaren?
Koffie en koek staan klaar, waarna u gelijk een ronde door het gebouw kunt maken.
De open dag begint om 09.00 uur en eindigt om 13.00 uur.