ProRail

Persbericht

11-11-2010

Weekend 12 t/m 14 november: ProRail werkt aan Randstadspoor in Utrecht en Houten

In het weekend van 12 t/m 14 november werkt ProRail in Utrecht en in Houten aan Randstadspoor. In Utrecht worden ter hoogte van de Briljantlaan/Baden Powellweg damwanden geplaatst. In Houten slaat ProRail de laatste grote slag. De bestaande sporen worden op de nieuwe oostelijke sporen aangesloten.
Vanwege de werkzaamheden is er van 12 t/m 14 november geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen.

Utrecht â voorbereidingen bouw station Vaartsche Rijn

In Utrecht start ProRail met de voorbereidingen voor de bouw van het toekomstige station Vaartsche Rijn. Ter hoogte van de Briljantlaan/Baden Powellweg worden damwanden geplaatst. De werkzaamheden kunnen (geluids) overlast veroorzaken. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd. Op maandag 1 november was er een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Houten â aansluiting op de nieuwe sporen

In Houten is het einde van de werkzaamheden in zicht. Ter hoogte van de Fortweg en Rondweg Zuid worden de nieuwe oostelijke sporen aangesloten op de bestaande sporen. Daarmee is de viersporigheid in Houten een feit. De komende maanden worden in Houten nog de stations Houten en Houten Castellum afgebouwd en werkt de gemeente aan de afronding van de fietstransferia. In het voorjaar van 2011 is in Houten de klus geklaard.

Geen treinen tussen Utrecht en Geldermalsen

Vanwege de werkzaamheden in Utrecht en Houten is er 12 t/m 14 november geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Geldermalsen. NS zet bussen in. Voor informatie over de gewijzigde dienstregeling kunt u terecht op www.ns.nl.

Randstadspoor

Randstadspoor is een grootschalig spoorproject dat de bereikbaarheid en ontsluiting van de regio Utrecht bevordert door de bouw van extraâs stations (onder meer bij Vinex-locaties) en de uitbreiding van het aantal sporen tussen Vleuten en Houten. Voor meer informatie en details over de werkzaamheden zie www.prorail.nl/randstadspoor

Meer informatie

www.prorail.nl/randstadspoor
ProRail Publiekscontacten: publiekscontacten@prorail.nl of 0900-776 72 45 (⬠0,20/minuut).
NS reisinformatie: www.ns.nl

Kaartje Randstadspoor

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.weekend12tm14novemberprorailwer ktaanrandstadspoorinutrechtenhouten&category=Regionaal]