Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 november 2010

Acht aanhoudingen overval woning Glanerbrug

Enschede

Donderdag 11 november zijn twee mannen aangehouden in verband met de gewapende overval in een woning aan de Gronausestraat in Enschede. Deze overval gebeurde op 23 september jl. In deze zaak zijn nu in totaal acht personen aangehouden door het speciaal geformeerde rechercheteam.

Op 23 september zijn direct na de overval een man en een vrouw op heterdaad aangehouden. Zij worden verdacht van medeplichtigheid aan deze overval. De man is in bewaring gesteld, de vrouw is intussen weer op vrije voeten.

Tijdens het opsporingsonderzoek werd op 27 september een 18-jarige man uit Duitsland aangehouden. Op 4 oktober werd een 18-jarige man uit Enschede aangehouden en op 6 oktober een 18-jarige Enschedeër. Zij worden verdacht van het plegen van de gewapende overval in de woning. Ook zij zijn in bewaring gesteld.

Op 28 oktober is een 22-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan deze overval.

Donderdag 11 november zijn ten slotte een 29-jarige Enschedeër en een 22-jarige Enschedeër aangehouden. Ook zij worden verdacht van medeplichtigheid aan de overval. Beiden zijn vandaag voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zullen vrijdag worden geleid voor de Rechter-Commissaris.

Noot: hieronder het persbericht dat is verzonden op 23 september jl.:

Twee betrokkenen overval woning aangehouden

Enschede

Donderdagmorgen heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een woning aan de Gronausestraat in Enschede. De politie kon snel twee personen aanhouden, die worden verdacht van medeplichtigheid aan deze overval.

Omstreeks 02.00 uur hoorde de 66-jarige bewoonster geluiden rond haar woning aan de Gronausestraat in Enschede. Zij belde hierop direct het alarmnummer 112. Op dat moment werd haar voordeur opengebroken en kwamen drie personen haar woning binnen. Onder bedreiging van een wapen werd de vrouw gedwongen om goederen af te geven. Vervolgens verlieten de personen de woning met een aantal goederen. Omdat de vrouw direct 112 had gebeld, konden al snel twee personen in de buurt van de Gronausestraat worden aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam en een 18-jarige vrouw uit Enschede. De twee worden verdacht van medeplichtigheid aan de gewapende overval en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (2010086061)