Politie Groningen

Vrijdag 12 november 2010

Provincie Groningen , 12-11-2010

Vroege alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen omstreeks 10:00 uur een 26-jarige automobilist uit Hardegaryp aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Ganzevoortsingel in Groningen. Hij viel op door vreemd rijgedrag. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,7. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobiliste over de kop in de sloot

BELLINGWOLDE Donderdagmiddag is een 41-jarige automobiliste uit Bellingwolde op de Tweekarspelenweg in Bellingwolde met haar voertuig over de kop in de sloot beland. Zij verloor door nog een onbekende oorzaak de controle over haar auto kwijt en belandde in de sloot. De 41-jarige vrouw kon met behulp van omstanders uit haar auto komen. De auto is uit het water gehaald en afgesleept. De bestuurster raakte licht gewond. Zij werd door een ambulance met een gekneusde pink overgebracht naar het ziekenhuis

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft donderdagmiddag een man en een vrouw (64 en 66 jaar oud) uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een winkeldiefstal in een inbrengwinkel aan de Noorderbinnensingel in Groningen. Bij onderzoek bleek dat personeel het duo had betrapt bij het stelen van spulletjes. In overleg met de bedrijfsleider moesten beide winkeldieven 151 euro in het kader van Stichting Overlast Donatie betalen.Overlastdonatie is een instrument dat ingezet wordt om de schade die gemaakt wordt bij winkeldiefstal, namens de winkelier, te verhalen op de dader(s). Eerder bleek dat overlastdonatie een doeltreffend preventief middel is tegen winkeldiefstal. Daarna mochten de bejaarde winkeldieven weer naar huis. De gestolen spulletjes bleven in de winkel achter. De politie heeft het hierbij gelaten.

Fietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een verkeersongeval is donderdagavond een 19-jarige fietsster uit Groningen gewond geraakt. De fietsster wilde op de kruising van de Vinkenstaat en het Wielewaalplein links afslaan. Hierbij kreeg zij geen voorrang van een 28-jarige automobilist uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw beroofd van tas

GRONINGEN Een 23-jarige inwoonster van Groningen is donderdagavond rond 19:30 uur beroofd van haar tas. De Groningse liep vanuit de Rabenhauptstraat over het trottoir langs de Achterweg en werd plotseling door een onbekende fietser in de rug geduwd. De verdachte trok vervolgens de handtas van de vrouw mee. Dit alles gebeurde nabij de Driehoevenstraat. De tasjesdief, een blanke man van ongeveer 1.75 mtr lang en gekleed in een donkere trui met capuchon, ging er op een bruine damesfiets vandoor via de Hovenstraat. De vrouw heeft aangifte gedaan en was erg overstuur van het incident. Mogelijk hebben getuigen informatie over de tasjesroof. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

9-jarig jongetje beroofd op Sint Maarten

GRONINGEN Een 9-jarige jongetje is donderdagavond beroofd van zijn zak snoepgoed die hij had opgehaald bij het Sint Maarten lopen. Aan de Fossemaheerd kwam het knaapje een groepje van ongeveer vijf jongens tegen. Een van de knapen uit deze groep rukte de tas met snoep uit de handen van de 9-jarige. De groep rende daarna hard weg. Een van de knapen uit de groep liep zelf met een lampion in de vorm van een kasteel. Een zoektocht door de politie in de omgeving was zonder resultaat.

Vrouw gewond bij scooterongeval

GRONINGEN Een 63-jarige vrouw uit Groningen is donderdagavond op de Europaweg in Groningen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Stadjer schrok vermoedelijk van een fietser die haar inhaalde. Ze remde krachtig, waardoor ze met haar scooter onderuit gleed. De vrouw liep door de val een hoofdwond op. Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Alcomobilist aangehouden

OUDE PEKELA - De politie heeft donderdagnacht een 35-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela aangehouden. De man werd gecontroleerd in de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van
1,5 vastgesteld. Zijn auto werd in beslaggenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Jeugdig trio aangehouden voor openlijke geweldpleging

VEENDAM - De politie heeft donderdagnacht drie 14-jarige jongens uit Veendam aangehouden voor openlijke geweldpleging. Politieagenten reageerden op een melding van een vernieling bij het busstation aan de Sorghvlietlaan in Veendam. Het bleek dat de jongens een gestalde fiets van een 21-jarige man uit Meerkerk in het water hadden gegooid. Toen de man het drietal hierover aansprak reageerden zij agressief en begonnen de Meerkerker te slaan. Ook werd hij met de dood bedreigd. Door hard weg te rennen kon het slachtoffer zich ontdoen van zijn belagers. Op basis van duidelijke signalementen konden politieagenten het drietal in de omgeving aanhouden. Zij moesten mee naar het politiebureau. Een van de knapen gaf een valse naam op. Hij bleek onder invloed van alcohol. Twee verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De derde 14-jarige werd overgedragen aan zijn vader. Zijn betrokkenheid bij het voorval was te gering. De politie stelt een onderzoek in.

Pekelder onder invloed

OUDE PEKELA De politie heeft donderdagnacht op de Apollolaan in Oude Pekela een 39-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Pekelder met een lekke band in tegengestelde richting in zijn auto rijden en enigszins slingerend reed. De man zette zijn auto even later langs de kant van de weg. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De agenten namen hierop het rijbewijs van de 39-jarige in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Laptops weg bij inbraak

GRONINGEN In een woning aan het Bleekveld in Groningen is donderdagnacht ingebroken. Vermoedelijk heeft de voordeur niet op het nachtslot gezeten. Hierdoor kon de onbekende inbreker de voordeur door flipperen of hengelen te openen. Uit het pand werden in ieder geval twee laptops gestolen. De politie adviseert burgers altijd de voordeur op het nachtslot te zetten. Hiermee wordt het inbrekers moeilijker gemaakt om in te breken. Methodes als flipperen, met een plastic kaartje wordt de voordeur bij het slot opengeflipperd, en hengelen, met een voorwerp wordt door de brievenbus het voordeurslot geopend- worden door het nachtslot voorkomen. De 26-jarige bewoner doet aangifte van de inbraak. De politie onderzoekt de inbraak.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 11 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Oudeschip, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Leens, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Meeden, Hereweg:snelheidscontrole subjectieve verkeersonveiligheid, van 8 t/m 14 november deelt politie gele kaarten (waarschuwingen) uit. Bestuurders die fors te hard rijden worden direct bekeurd. Vanaf de 15de november worden alle te hard rijdende bestuurders bekeurd. Donderdagavond, 150 voertuigen gecontroleerd, 8 gele kaarten uitgereikt en 2 bekeuringen uitgedeeld.


- Siddeburen,Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1404, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Plataanlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 483, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Veendam, Egypteneinde:aantal geregistreerde voertuigen: 869, aantal overtredingen: 125, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Alteveer, Beumeesweg:aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.