Vestia


15-11-2010

Vestia medewerkers voor de klas bij het PENTA College
---

In september en november hebben medewerkers van Vestia Rotterdam Hoogvliet een aantal lessen verzorgd op het PENTA college. Jongeren zijn een belangrijke aandachtsgroep voor Vestia. In eerste instantie gaat het om huisvesting voor jongeren. Daarnaast levert Vestia een bijdrage aan onderwijsmogelijkheden voor jongeren. Behalve het aanbieden van stageplaatsen werken wij ook nauw samen met het PENTA College in Hoogvliet.

Bewustwording van overlast
Onderwerpen van de lessen waren geluidsoverlast, vandalisme en graffiti. Het doel is de leerlingen bewust te maken van de negatieve gevolgen hiervan op hun omgeving. Voorafgaand aan de lessen hadden de scholieren een eigen visie op deze onderwerpen: `Graffiti is stoer en leuk!'. Door kennis te delen en door discussie maakt Vestia duidelijk welke gevolgen en vooral ook hoeveel kosten hiermee gemoeid zijn.

Creativiteit
Creativiteit, vandalisme en een leefbare omgeving. Gaat dat samen? Na afloop van de lessen hebben de scholieren samen met Vestia medewerkers een aantal bankjes opgeknapt. Vestia gaat deze in de wijk en op het schoolplein van het PENTA College plaatsen. Zo realiseerden de leerlingen zich dat graffiti op een positieve manier ingezet kan worden voor een leefbare omgeving.

*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1000 mensen bij Vestia.




Vestia