Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 12-11-2010

Pool opnieuw opgepakt voor winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag, bij een electronicazaak aan het Pieter Vreedeplein een 22-jarige Pool aangehouden voor
winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel spraken hem bij het verlaten van de zaak aan, nadat ze gezien hadden dat hij iets in zijn tas gestopt had. In de tas, die geprepareerd was, troffen ze een gsm, afkomstig uit de winkel aan. De politie werd geïnformeerd die de man voor verhoor meenam naar het bureau. Daar bleek dat de Pool in de politiesystemen vaker voorkwam voor het plegen van diefstal. Drie dagen geleden was hij voor hetzelfde feit opgepakt in een andere stad. Na verhoor mocht hij, voorzien van een dagvaarding, vertrekken.

Gestolen bus weer terug dankzij track & trace

TILBURG / MOERGESTEL - De politie heeft gistermiddag in Moergestel een 30-jarige Belg aangehouden. Hij reed als bestuurder in een bedrijfsbus die eerder in Tilburg, vanaf de Besterdring was ontvreemd. De politie spoorde het voertuig op dankzij het Track&Trace systeem. De Belg is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 14.30 uur de melding van een diefstal van een bedrijfsbus vanaf de Besterdring in Tilburg. Door het Track&Trace systeem waarmee de bus voorzien was lukte het de politie het voertuig te traceren. Agenten pikten de bus op, op de rijksweg de A58 richting Eindhoven. Ter hoogte van de afslag Moergestel lukte het de politie de bus te achtervolgen. Bij het zien van de agenten verhoogde de
bestuurder zijn snelheid. Op de Raadhuisstraat in Moergestel dwongen de agenten de bus tot stoppen. De Belg die alleen in de bus zat is direct aangehouden.

Track and trace systeem
Bij een dergelijk systeem is er in het voertuig een gps-zender ingebouwd. In geval van diefstal kan een particuliere alarmcentrale via de satelliet precies zien waar de gestolen auto is.

Goede sfeer in het centrum van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een goede sfeer in een rustig uitgaansgebied. De politie verrichte één arrestatie. Een 21-jarige Tilburger is aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige stadsgenoot. Dit gebeurde rond 04.30 uur op de Heuvelring. Beiden kregen op straat een woordenwisseling over een fiets. Tijdens de ruzie sloeg de 21-jarige het slachtoffer in het gezicht.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-11-2010 10:47 | © Regio Midden en West Brabant |