Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijs kwijt na aanrijding

Beneden-Leeuwen, 12-11-2010 o De politie vorderde donderdagavond het rijbewijs in van een 46-jarige bestuurster uit Druten. Rond 19.15 uur veroorzaakte zij een aanrijding op de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen. In verband met botsen is blazen moest de vrouw meewerken aan een blaastest. Die pakte slecht voor haar uit.

Een politieman stuitte onderweg op de aanrijding. De 46-jarige automobiliste bleek zonder goed uit te kijken vanaf de Beatrixstraat de Van Heemstraweg opgereden te zijn. Daar botste zij op een vrachtauto. Een andere vrachtauto moest de stilstaande auto van de vrouw vervolgens ontwijken en raakte een verkeersbord. Omdat er chaos op de weg ontstond besloot de politieman om ter plekke het verkeer te gaan regelen. Er kwam een surveillance-eenheid om ook de bestuurster aan een nadere controle te onderworpen, zij zou zich niet bepaald meewerkend opstellen bij de afwikkeling van de aanrijiding. Er waren inmiddels meerdere meldingen bij de politie binnengekomen over deze situatie.

Boven invorderingsgrens
De Drutense blies uiteindelijk een waarde van 1005 ug/l op de ademanalyse op het politiebureau. De wettelijk strafbare limiet voor rijden onder invloed ligt bij 220. De uitslag was zo hoog dat de agenten meteen haar rijbewijs hebben ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen de 46-jarige opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 12-11-2010 11:04 | © Regio Gelderland-Zuid |