Gemeente Giessenlanden


Gemeenteraden Giessenlanden, Leerdam en Zederik akkoord met voorstel samenwerking

De gemeenteraden van Giessenlanden, Leerdam en Zederik hebben besloten om met elkaar verder te gaan en de samenwerking tussen de drie gemeenten naar een hoger niveau te tillen.

Per 1 januari 2011 gaan de afdelingen personeel & organisatie, juridische zaken, brandweer,crisisbeheersing, ICT, inkoop & aanbesteding daadwerkelijk samenwerken.

De afgelopen periode zijn al veel stappen gezet om concreet invulling te geven aan de samenwerking. De samenwerking heeft geen gevolgen voor de dienstverlening aan de burger. De bestaande publieksbalies blijven gewoon bestaan.

Bestuurskracht
In 2008 is door de gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik een samenwerkingsconvenant gesloten. Samenwerking op ambtelijk niveau moet leiden tot behoud en versterking van de bestuurskracht, vermindering van de kwetsbaarheid van de drie organisaties, verbetering van dienstverlening en bedrijfsvoering.

Reikwijdteonderzoek
Onderdeel van dit besluit is een reikwijdteonderzoek. Hierbij wordt nagegaan op welke wijze de samenwerking tussen de drie ambtelijke organisaties verder vorm kan krijgen. Dit onderzoek wordt gecombineerd met het periodieke onderzoek naar de bestuurskracht van de gemeenten. Het onderzoek zal in de eerste helft van 2011 worden uitgevoerd.