Gemeente Hellevoetsluis


Nieuwe website vestingsteden in de lucht

Hellevoetsluis vormt samen met veertien andere Nederlandse vestingsteden de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. De vereniging heeft een nieuwe website met veel informatie over de vestingsteden en de vereniging.
Wie op zoek is naar een interessant en leerzaam dagje uit in een vestingstad of een mooie en sfeervolle locatie om te overnachten, kan op de website van de vestingsteden terecht. Er is een ruime keuze aan arrangementen, activiteiten en bezienswaardigheden, maar er is ook historische informatie over vestingsteden te vinden.

De nieuwe website van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden, www.vestingsteden.nl is online. Van de nieuwe website zijn gemakkelijk de verschillende brochures te downloaden. Zo vindt u hier bijvoorbeeld de algemene brochure vestingsteden, de stadsflyers met informatie over de afzonderlijke steden en de fietsbrochure langs vestingsteden. Ook staan er verschillende bouw- en kleurplaten op. Leuk en leerzaam voor kinderen.

Nieuw is bovendien dat er een Engels en Duits gedeelte aan de website is toegevoegd. Zo kunnen ook buitenlandse toeristen alles te weten komen over de Nederlandse vestingsteden.

Nieuwsbrief
De Vereniging Nederlandse Vestingsteden verstuurt maandelijks een digitale nieuwsbrief met daarin informatie over de vestingsteden. Om te vieren dat de nieuwe website online staat, wordt er onder de mensen die zich tussen nu en 1 januari 2011 aanmelden voor de nieuwsbrief een weekendje weg in een vestingstad verloot.

Prijs
Het weekendje weg bestaat uit een volledig verzorgd tweedaags verblijf voor twee personen in de vestingstad Geertruidenberg. De dag van aankomst wordt een diner aangeboden en overnachting op een unieke locatie aan de Markt in Geertruidenberg. De tweede dag is er na het ontbijt een stadswandeling onder leiding van een stadsgids met een bezoek aan de Geertruidskerk en museum de Roos. Na de lunch is er natuurlijk ook nog voldoende tijd om Geertruidenberg op eigen gelegenheid te ontdekken. Wie kans wil maken, meldt u zich dan aan op de nieuwsbrief via www.vestingsteden.nl. De prijswinnaar krijgt uiterlijk 10 januari 2011 op het ingeschreven emailadres bericht en zal met naam en woonplaats bekend worden gemaakt op de website.

11/12/2010