Haagse Hogeschool


Onthulling Urban Electric Vehicle van De Haagse Hogeschool in Delft

Het elektrische rijden komt steeds dichterbij. Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat het op enig moment in de toekomst het niet meer mogelijk of niet meer wenselijk is om met benzine aangedreven autoâs rond te rijden. Het belang van elektrisch aangedreven autoâs vanwege het milieu wordt steeds groter. Vooral in de steden is van groot belang dat met schone autoâs gereden gaat worden.

Om aan deze ontwikkelingen een steentje bij te dragen en studenten bewust te maken van wat er op het gebied van mobiliteit en milieu speelt, heeft het team van The Dukes of Delft van De Haagse Hogeschool in een periode van ruim anderhalf jaar met vallen en opstaan de UEV ofwel de Urban Electric Vehicle gebouwd. Het gaat hier om het ombouwen van een Volkswagen Vetta tot een elektrisch aangedreven auto. De benzinemotor, uitlaat en alles wat daar bij hoort is uit de auto verwijderd. Daarvoor in de plaats is een 72 kW elektromotor met accuâs teruggekomen. Vanwege het lage budget moest met zware loodaccuâs gewerkt worden. Misschien dat in de toekomst deze vervangen kunnen worden voor meer milieuvriendelijke accuâs.

Op donderdag 11 november uur werd de UEV op de locatie aan de Rotterdamseweg 137 in Delft onthuld en officieel in gebruik genomen. De auto zal ingezet worden als dienst- en koeriersauto in de regio Haaglanden. Studenten die bij een bedrijf stage lopen, moeten niet verbaasd zijn als hun begeleidende docent in de fel oranje auto met nummer 137 voor komt rijden.