GGZ Nederland wint wedstrijd brainstormspel voor slimmer werken

12/11/2010 12:11

Stichting Nederlands Centrum Sociale Innovatie

Winnaar landelijke Teambrain-wedstrijd ontvangt 5000 euro tijdens NCSI evenement

Er wordt natuurlijk al heel slim gewerkt in organisaties. Maar soms kan het echt nog slimmer. Iedereen kan met het interactieve spel Teambrain het initiatief nemen om een verandering te starten. Gisteren streden 23 organisaties om de prijs van 5000 euro in de landelijke Teambrain-wedstrijd. Zij deden dit tijdens het evenement 'Destination: Innovation' van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI). GGZ Nederland sleepte de prijs in de wacht met haar idee van een imago campagne door eigen medewerkers als oplossing voor het toekomstige personeelstekort.

Net als andere zorgbranches verwacht de ggz-sector in de toekomst een groot personeelstekort. Vooral de doelgroepen jongeren, allochtonen en mannen zijn ondervertegenwoordigd. Door medewerkers uit deze groepen zelf, onder leiding van een innovatiecoach, het werken in de ggz te laten promoten, hoopt GGZ Nederland het tij te kunnen keren. GGZ Nederland presenteerde haar plan gisteren aan de deelnemers aan het NCSI evenement. Het idee van GGZ Nederland werd met een grote meerderheid van stemmen gekozen door het aanwezige publiek.

Teambrain is een interactief brainstormspel voor 4 tot 8 personen, dat gratis beschikbaar is via internet. Met Teambrain ontwikkelen collega's samen ideeën voor verbetering van hun werk om slimmer te werken. Teambrain leidt een team door het gehele proces met behulp van interactieve schermen en filmpjes, en levert uiteindelijk de beste oplossing voor het probleem. Het NCSI ontwikkelde het spel dat gratis is te downloaden vanaf de website www.teambrain.nl. Via deze website is ook de professionele versie van het spel te bestellen.

NCSI

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl) bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.





http://www.teambrain.nl/