Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 12-11-2010

Grote verkeerscontrole

SOESTERBERG Op donderdag 11 november vanaf 19.00 uur tot vrijdag 12 november 02.00 uur, heeft de politie Eemland noord en Eemland zuid in samenwerking met onder andere de Belastingdienst, Douane, KLPD en de Rijksdienst voor het Wegverkee,r een grote verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden ook twee voertuigen ingezet, uitgerust met een zogenaamde ANPR (Automatic Number Plate Recognition).

De twee autos met ANPR, scanden voertuigen op de Rijksweg A28 tussen Utrecht en Amersfoort. Er werd onder andere gecontroleerd op rijden onder invloed, technische staat van voertuigen en belastingwetgeving.

De belastingdienst registreerde in totaal een belastingschuld van 270.740,- Euro. Daarvan werd 1946,- Euro meteen betaald. Twaalf autos werden in beslag genomen. Ook werden in totaal 200 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. Een 59-jarige man uit Sprang-Capelle blies 785 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Verder moesten een aantal personen openstaande boetes betalen en werd een aantal personen aangehouden die een vonnis hadden openstaan.

Op de carpoolplaats, waar de instanties de controleplaats hadden ingericht, werd ook een voertuig gecontroleerd met daarin drie personen. Eén van de inzittenden, een 29-jarige man uit Den Haag, bleek gesignaleerd te staan en werd aangehouden. Toen agenten het voertuig nader bekeken, troffen zij inbrekersgereedschap aan en een hoeveelheid (soft)drugs. Daarop werden ook de andere twee inzittenden aangehouden, te weten: een 30-jarige man uit Zoetermeer en een 31-jarige man uit Den Haag.

In een ander voertuig werd een hoeveelheid hennep van ongeveer een kilo, en een (kleinere) hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De vier (mannelijke) inzittenden, 22, 27, 25 en 27 jaar oud, allemaal uit Eindhoven, werden aangehouden.

Veelpleger tegen de lamp

SOEST Een veelpleger werd op donderdag 11 november door de politie aangehouden, nadat hij door een getuige betrapt was bij het stelen van koper. Ook bleek de fiets waarop hij reed gestolen te zijn.

Rond 14.00 uur kreeg de politie een melding dat een 45-jarige man op de Smitsweg door een getuige, die daar aan het werk was, was aangehouden bij het stelen van koper. Toen de politie ter plaatse was, werd hij aangehouden. Ook de fiets die de 45-jarige bij zich had, was van diefstal afkomstig. Op het bureau bleek de man een veelpleger uit Amersfoort te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.