Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 12-11-2010

Agressieve winkeldief

AMERSFOORT Een 18-jarige Amersfoorter heeft op donderdag 11 november maar kort plezier gehad van een paar handschoenen, die hij kort daarvoor gestolen had uit een winkel aan de Utrechtsestraat. Hij werd aangehouden door een agent die in zijn vrije tijd aan het winkelen was.

Beveiligingspersoneel van de winkel zag de man rond 11.15 uur de handschoenen stelen en zetten buiten de winkel de achtervolging in, met in hun kielzog een agent in zijn vrije tijd. Het beveiligingspersoneel kreeg op de Hellestraat de verdachte te pakken, maar had moeite de man onder controle te krijgen omdat hij zich behoorlijk verzette. Uiteindelijk kon de man met hulp van de agent worden aangehouden. Tegen de 18-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Met slok op tegen lantaarnpaal

AMERSFOORT Een 21-jarige man uit Amersfoort reed op donderdag 11 november op de Stadsring tegen een lantaarnpaal. Hij had geen letsel, maar wel bleek de man teveel gedronken te hebben.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding van de aanrijding. Toen agenten ter plaatse waren roken zij een alcohollucht. De verdachte moest blazen en blies een A. Dat betekent dat iemand vermoedelijk te diep in het glaasje heeft gekeken. De ademanalyse op het bureau wees 600 ug/l uit, daar waar 88 ug/l de limiet is omdat de man beginnend bestuurder is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.