Gemeente Enschede

DCW Nederlands Kampioen Zaalvoetbal SW bedrijven

Jaarlijks vechten de SW bedrijven in Nederland om de landstitel zaalvoetbal. Afgelopen zaterdag werd dit kampioenschap gehouden in Oss. De IBN Groep heeft dit toernooi op een fantastische wijze georganiseerd. Het team van DCW uit Enschede heeft het toernooi gewonnen.

In totaal deden 16 zaalvoetbalteams mee met dit jaarlijks terugkerend toernooi. Het is de eerste keer dat de DCW aan dit toernooi heeft meegedaan. Een vaste afspraak is dat de winnaar het volgende toernooi organiseert. De winnaar van vorig jaar was IBN uit Uden.

De DCW moest strijden in een zeer sterk deelnemersveld. De wedstrijden werden intwee poules uitgevochten. De winnaars van de beide poules plaatsten zich rechtstreeks voor de grote finale. De DCW won alle wedstrijden in de poule mede door een enorm scoringspotentieel en een geweldig verdedigingsvak, kortom 27 doelpunten voor en 3 tegen.

De finale werd gespeeld tegen UW Bedrijven uit Utrecht. De voetballers speelden met veel passie en inzet. Een enorm enthousiast publiek voorzien van Vuvuzela's beleefde de wedstrijd mee. En uiteindelijk wisten de DCW'ers met 4-0 van de Utrechtenaren te winnen. Om 17.00 uur keerden de gelukkige winnaars met een fraaie cup weer trots naar huis.