Camping met interactieve voetbalmuur meteen in top-25 van Nederland

12/11/2010 12:40

Recreatiecentrum De Boshoek BV

Persbericht 12 november 2010

VOORTHUIZEN - De splinternieuwe camping De Boshoek in Voorthuizen is in het eerste jaar (2010) door de ANWB beoordeeld met een 9,3. Daarmee behoort de camping meteen tot de top-25 van Nederland. Daarnaast treedt De Boshoek met ingang van seizoen 2011 toe tot de selecte groep Bobo-vakantieparken. Eerder dit jaar kwam De Boshoek in het nieuws als eerste camping ter wereld met een interactieve voetbalmuur.

De Boshoek wordt één van de acht Bobo-vakantieparken in Nederland. Bobo is een tijdschrift voor kinderen van 3-7 jaar. Het blad heeft een oplage van 35.000. De Bobo-parken bieden een uitgebreid Bobo-programma aan voor de jonge kinderen."Verder is er van alles rond het konijn Bobo te beleven," zegt mede-eigenaar Rick Otter van De Boshoek. "Bobo komt voor een fotoshoot, bij het inchecken staat Bobo klaar, we hebben Bobo-dekbedden, er hangen Bobo-schilderijen aan de wand, en er liggen Bobo-knuffels in onze winkel. Wie een Bobo-vakantie bij ons boekt, slaapt in een Bobo-bungalow. Erg leuk voor de kleintjes."

ANWB-waardering

Het ANWB-cijfer van De Boshoek is gebaseerd op een hoge waardering voor het sanitair, de standplaatsen en het terrein. "Bij de bouw hebben wij vooral gekeken naar de beleving van onze gasten. Wat vinden die belangrijk?" zegt Otter. "Het eerste wat ze doen is naar de wc's lopen. Is het daar een bende, dan zijn ze gauw weg. Daarom vinden wij dat het er 'top' moet uitzien. Wij hebben overigens van tevoren helemaal geen rekening gehouden met ANWB-punten. Maar we zijn natuurlijk wel blij met de hoge waardering."

Maar wat is er dan zo bijzonder aan het sanitair van De Boshoek? "Alles is ruim opgezet. De douche is een balzaal, er zijn familiedouches, invalidentoiletten met alarm, je hoeft geen wc-papier mee te nemen, je hebt geen douchemuntjes nodig, bij het scheren heb je privacy als je wilt (want de deur van de wasruimte kan dicht), het gebouw heeft vloerverwarming, er is apart kindersanitair met lage wc'tjes en een babybad, er zijn föhns en je kunt er je telefoon opladen," vertelt de camping-eigenaar. Het gebouw heeft een unieke vorm. Het ziet er uit als twee grote hooibergen naast elkaar. "Dit maakt de mensen al heel nieuwsgierig en als je dan naar binnen loopt, zie je op de douchewanden een levensgrote foto tegen van een stukje Veluwe. Als je een douche neemt dan stap je dus letterlijk en figuurlijk de Veluwe binnen."

De camping heeft bovendien een bovengemiddeld aantal toiletten. De norm is 1 toilet per 17 standplaatsen, De Boshoek heeft één toilet beschikbaar per 7,3 plaatsen. Daarnaast zijn er 24 plekken met privé-sanitair. "Die waren allemaal het hele seizoen volgeboekt, ondanks dat het de duurste plaatsen zijn. Daarom willen we dat aantal uitbreiden."

Stroom, water en riolering

De standplaatsen kregen van de ANWB zelfs een 9,6. "Er is op alle plekken elektriciteit, water en rioolafvoer. Daarnaast hebben we glooiingen op de plaatsen aangebracht, waardoor ze wat hoger liggen, zodat er na een regenbui geen water blijft liggen. Je hoeft geen geul te graven om je tent, want het water loopt netjes naar de putten toe." De plaatsen zijn gemiddeld ruim 100 m2 groot.

De unieke voetbalmuur is een van de populairste voorzieningen van het park. De muur bestaat uit 16 vlakken waarin led-verlichting is verwerkt. Daardoor kun je de vlakken laten oplichten en laten uitgaan als je zo'n vlak raakt met een bal. "De jeugd van 12 jaar en ouder heeft dit jaar veel gebruik gemaakt van de sportvoorzieningen. Dat wilden we ook graag. Regelmatig waren er 60 tot 70 man aan het sporten. Daarbij werd de voetbalmuur constant gebruikt. Dat is een goede zet geweest," vindt Rick Otter.

De Boshoek is tevreden over het eerste jaar. "De crisis heeft veel goeds gedaan voor de Nederlandse kampeermarkt," stelt de camping-eigenaar. "De mensen zijn meer in eigen land gebleven. Wel willen ze gewoon comfort en hebben daar ook geld voor over. Bij ons hebben al veel gasten weer geboekt voor volgend jaar."

Duurzaam

Aandacht voor het milieu is er ook. Camping De Boshoek heeft geïnvesteerd in een duurzame energiehuishouding. "We gebruiken geen aardgas op onze receptie, maar halen warmte uit de grond. 's Zomers koelen we ook uit de grond. We draaien bijna zonder energieverbruik. Ook het nieuwe toiletgebouw is voorzien van allerlei snufjes: Er staan heatpipes op het dak die zonlicht omzetten in warmte. En er wordt warmte aan de lucht onttrokken door middel van een soort omgekeerde airco. Als het nodig is wordt er op piekmomenten een hoogrendement cv-ketel ingeschakeld om altijd voldoende warm water te hebben."





http://www.deboshoek.nl